Ο στρατός της Βόρειας Κορέας έχει την τελική και οριστική έγκριση για ένα πυρηνικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

«Οι απειλές των ΗΠΑ θα παταχθούν από τελευταίας τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα. Η ανελέητη επιχείρηση των επαναστατικών ενόπλων δυνάμεων μας για αυτό έχει οριστικά εξετασθεί και επικυρωθεί», αναφέρεται από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως «ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αναπτύξει ένα προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα στο νησί Γκουάμ ώστε να υπερασπιστεί τις στρατιωτικές βάσεις στον Ειρηνικό από τις απειλές της Βόρειας Κορέας»

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σε εγρήγορση λόγω των προκλήσεων της Βόρειας Κορέαςκαι είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφος των ΗΠΑ, τους συμμάχους μας και τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.



Το αντιπυραυλικό σύστημα που θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ είναι το THAAD, μια συστοιχία πυραύλων εδάφους που είναι τοποθετημένοι σε όχημα και μπορούν να αναχαιτίζουν πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο. Σημειώνεται πως ήδη στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό έχουν αναπτυχθεί από τις ΗΠΑ δύο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis που φέρουν επίσης πυραύλους αναχαίτισης.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί Γκουάμ είναι σημαντικής στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ καθώς μέσω αυτών μπορεί να γίνει η ενίσχυση και εφοδιασμός των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.