theatro
Είκοσι πέντε χρόνια πέρασαν μέχρι να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Στην πορεία πολλοί άποροι ηθοποιοί που θα έβρισκαν ένα φιλόξενο σπίτι για να μείνουν έφυγαν από τη ζωή, ενώ οι δυσκολίες και τα εμπόδια ήταν πολλά.
Γι’ αυτό και η βραδιά των εγκαινίων για «Το «Σπίτι του Ηθοποιού» στον πεζόδρομο της Παναθηναίων (Θήρας και Αλκαμένους 175) που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (15/4), είχε μια ιδιαίτερη φόρτιση.
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η οικογένειά του είναι οι πρώτοι που μετακομίζουν (ήδη από χθες) στην εξαώροφη πολυκατοικία, η οποία θα φιλοξενήσει πέρα από ηθοποιούς με οικονομικά προβλήματα, σπουδαστές δραματικών σχολών, παιδικό σταθμό για τα παιδιά των ηθοποιών, θέατρο καθώς και ένα στέκι/καφέ στο ισόγειο, ανοιχτό στη γειτονιά.

Ονειρο ζωής

Το «Σπίτι του Ηθοποιού», ένα αληθινό σπίτι, με ατμόσφαιρα οικογενειακή, έπιπλα, αντικείμενα ηθοποιών, πορτρέτα στο σαλόνι του ισογείου, πεντακάθαρα διαμερίσματα στους ορόφους όπου περιπλανήθηκαν όσοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια, ήταν το όνειρο ζωής της Αννας Φόνσου, αγαπημένης ηθοποιού και προέδρου του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού». Χρόνια πάλεψε για το όραμά της, το οποίο βλέπει με «συγκίνηση να πραγματοποιείται» όπως δήλωσε στα εγκαίνια λίγο μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Βέβαια η πολιτεία χρωστάει ακόμη χρήματα για το δεύτερο κτίριο, που βρίσκεται δίπλα, το οποίο προορίζεται μεταξύ άλλων να γίνει πολιτιστικό κέντρο. Η Αννα Φόνσου παρότρυνε όλους «να δώσουν ένα χέρι βοηθείας».
Γεμάτος ο πεζόδρομος της Παναθηναίων με ανθρώπους του θεάτρου και των τεχνών, οι οποίοι κατέφθαναν τραβώντας τα βλέμματα του κόσμου, ενώ αρκετοί έψαχναν να παρκάρουν (αναγκαία, λοιπόν, η παρέμβαση της αστυνομίας…).
Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Σπίτι του Ηθοποιού έδωσαν την αρχή της βραδιάς με ένα τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι. Εξάλλου, όπως είπε και η Αννα Φόνσου στη σύντομη ομιλία της, ένας από τους στόχους ίδρυσης «Του Σπιτιού του Ηθοποιού» στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν το ζωντάνεμα της γειτονιάς και η ανάπλαση ενός πεζόδρομου που πληττόταν από τα ναρκωτικά. Αντ’ αυτού ο δρόμος έχει στολιστεί με παγκάκια, λουλούδια, γκράφιτι του Μόραλη και εικαστικές παρεμβάσεις του Φασιανού.
Είναι όμορφο να βλέπεις ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα σε δύσκολους καιρούς.
της Σαντρας Βουλγαρη για την καθημερινή
το είδαμε ΕΔΩ 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.