Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να σταλεί σε 206.000 δημοσίους υπαλλήλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερωτηματολόγιο εννιά σελίδων, μέσω του οποίου θα "τρέξει" η διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την υπαγωγή σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, εκ των οποίων οι 12.500 θα πρέπει να βρεθούν ως το τέλος του έτους. 

Το ερωτηματολόγιο σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, περιλαμβάνει ερωτήσεις που αφορούν το προφίλ της θέσης που υπηρετούν, τα προσόντα τους, την διαδικασία λήψης αποφάσεων, τον "σκοπό της ύπαρξης" της θέσης εργασίας, τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την άσκηση της εργασίας κ.α. 

Επίσης περιλαμβάνονται ερωτήσεις για τις σχέσεις συνεργασίαςσε ποιον αναφέρεται ο εργαζόμενος, τα προσόντα που θεωρεί ότι απαιτούνται για την θέση στην οποία βρίσκεται, τις δεξιότητές του και την εμπειρία του. 

Τέλος υπάρχει ειδική κατηγορία για τα σχόλια του προϊσταμένου σε σχέση με όσα έχει δηλώσει ο εργαζόμενος, αν συμφωνεί ή διαφωνεί και τους λόγους.

Από τις απαντήσεις θα αντληθούν στοιχεία ώστε στη συνέχεια να γίνει ακριβής περιγραφή των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε οργανωτικής μονάδας, στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Η διαδικασία θα συνδυαστεί με τα νέα οργανογράμματα στους φορείς του δημοσίου, που προβλέπει περικοπή των δομών κατά 50%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σε διαθεσιμότητα θα μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπολείπονται σε προσόντα ή σε περίπτωση που υπάλληλος άλλης υπηρεσίας έχει καταλληλότερα προσόντα για τη θέση.

Εφόσον παρέλθει το δωδεκάμηνο της διαθεσιμότητας και ο υπάλληλος δεν έχει τοποθετηθεί σε άλλο πόστο, θα βλέπει την "πόρτα της εξόδου" από το δημόσιο. 

Σύμφωνα με σημείωμα του υπουργού Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΑντώνη Μανιτάκη, πρόκειται για "ένα εργαλείο διοικητικού σχεδιασμού των θέσεων εργασίας μέσα από την ανάλυση κάθε θέσης και των προσόντων που πρέπει να διαθέτει ο κάτοχός της, σε συνδυασμό με την ευρύτερη στοχοθεσία της δημόσιας οργάνωσης στην οποία ανήκει".

Προσθέτει ότι "θα πρέπει να επισημανθεί πως ο Οδηγός έχει διαχρονικό χαρακτήρα, δηλαδή η χρήση του είναι δυνατή κάθε φορά που οι οργανώσεις της δημόσιας διοίκησης χρειάζεται να σχεδιάσουν από την αρχή ή να ανασχεδιάσουν περιγράμματα θέσεων εργασίας και τις διοικητικές τους δομές".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Οι ακόλουθες ερωτήσεις θα υπάρχουν στο περισπούδαστο ερωτηματολόγιο;:
    - Αξίζεις τα λεφτά που σου δίνει η..."υπηρεσία" δηλαδή το κορόιδο ο φορολογούμενος;
    - Ποιο ήταν η μέγιστη (σε ...μήνες!) κοπάνα που έκανες χωρίς να σου πεί κανένας τίποτε ;
    (Γιατί κι αυτός που θα έπρεπε να σε ελέγξει είναι απλώς του ιδίου φυράματος με του λόγου σου δηλαδή "δημόσιος υπάλληλος"!) Είδαμε χθες στις τηλεοράσεις τον καθηγητή που ήθελε να απολυθεί και το προκομμένο δημόσιο τον ...πλήρωνε με το ζόρι!!!!!!
    - Στο γραφείο ή την υπηρεσία που "δουλεύεις" όταν καπνίζεις και έχεις τα παράθυρα ανοικτά έχεις (έχετε) ΚΑΙ το ...κλιματιστικό στο "φουλ" ή "σχεδόν" στο φουλ;
    - Προτιμάς να αφήσεις να δουλεύει το κλιματιστικό και τα Σαββατοκύριακα που δεν είναι κανείς σας εκεί, για να βρείς την Δευτέρα το πρωί δροσερό το γραφείο σου ή το σβήνεις;
    - Όταν σε ρωτάει κάποιος πολίτης (που σε ΠΛΗΡΩΝΕΙ πανάθεμά σε!) για κάτι, αρχίζεις την απάντησή σου με το "δεν γίνεται!" ή δείχνεις πρόθυμος να τον εξυπηρετήσεις;
    Και επειδή τελειωμό δεν θα είχαν οι παρόμοιες ερωτήσεις που θα όφειλες πραγματικά να απαντήσεις δημόσιε υπάλληλε ας σε αφήσω καλύτερα ήσυχο.
    Πρώτον γιατί σε...βαρέθηκα και δεύτερον γιατί ίσως σε πιάσει το "πατριωτικό" σου και... δουλέψεις επιτέλους όπως οι του ιδιωτικού τομέα!
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!



    Α. Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.