Η FIDE (Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία) ανακοινώνει ότι η τέταρτη φάση του FIDE Grand Prix Series θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ 21 Μαΐου και 4 του Ιουνίου του 2013. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace και πραγματοποιείται χάριν στην χορηγία του ιδιοκτήτη του κ. Ιβάν Σαββίδη.
"Η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχε η ενεργή υποστήριξη του κ. Ιβάν Σαββίδη.Σύμφωνα με την επιθυμία του κ. Σαββίδη, μια ελίτ σκακιστική εκδήλωση έρχεται στην Ελλάδα. Καθώς η FIDE έχει την κύρια γραμματεία της στην Αθήνα, είμαστε πολύ ευτυχείς να έχουμε και ένα τέτοιας εμβέλειας σκακιστικό τουρνουά στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία είναι μια από τους πιο έμπειρες και οργανωμένες Ομοσπονδίες σκακιού στον κόσμο και η συμμετοχή της στην οργάνωση της εκδήλωσης θα είναι καθοριστική για την επιτυχία της ", δήλωσε ο Πρόεδρος της FIDE Kirsan Iljumzhinov. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στις 21 Μαΐου. Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 14:00 τοπική ώρα, εκτός από τον τελευταίο γύρο. Το χρηματικό έπαθλο που θα μοιραστεί στους παίκτες στη Θεσσαλονίκη είναι 170.000 ευρώ, ενώ ο διοργανωτής παρέχει επιπλέον 70.000 ευρώ στο συσσωρευμένο χρηματικό έπαθλο για την συνολική βαθμολογία του Grand Prix. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται τρεις πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Ruslan Ponomariov (Ουκρανία), ο Βέσελιν Τοπάλοφ ( Βουλγαρία) και ο Rustam Kasimdzhanov (Ουζμπεκιστάν). Ο GM Teimur Radjabov έχει αποσυρθεί από το Grand Prix της Θεσσαλονίκης για προσωπικούς λόγους και έχει αντικατασταθεί από την GM Etienne Bacrot από τη Γαλλία. Θα υπάρξει μια συστηματική προβολή εικόνων από το τουρνουά, εκθέσεις, καθώς και live σχολιασμοί των παρτίδων (σε Ελληνικά και Αγγλικά) και συνεντεύξεις τύπου με τους παίκτες. Επίσημοι σχολιαστές θα είναι Έλληνες GM Γιάννης Παπαϊωάννου και Στέλιος Χαλκιάς.
Χρόνος: 120 λεπτά για τις πρώτες 40 κινήσεις και 60 λεπτά για τις επόμενες 20 κινήσεις και στη συνέχεια, σε κάθε παίκτη θα διατεθούν 15 λεπτά μετά το δεύτερο χρόνο του ελέγχου και αύξηση 30 δευτερολέπτων ανά κίνηση θα επιτρέπεται μετά την 61 κίνηση.
Tο Grand Prix Series αποτελείται από έξι τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα δύο ετών (2012-2013).18 κορυφαίοι παίκτες συμμετέχουν σε 4 από αυτά τα 6 τουρνουά. Ο νικητής και ο δεύτερος στην κατάταξη στην συνολική βαθμολογία του Grand Prix Series θα πληρούν τις προϋποθέσεις για το Τουρνουά των Υποψηφίων που θα διεξαχθεί το Μάρτιο του 2014.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.