Μετά τις φωτιές που άναψαν στη δικομματική κυβέρνηση οι δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ - ο βουλευτής Βύρων Πολύδωρας - προκαλεί με δηλώσεις του, αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή! Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε αναγκαία τη σύσταση μίας ευρύτατης συνεννόησης για την εθνική άμυνα, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει άνοιγμα ακόμη και προς το νεοναζιστικό κόμμα. «Περίεργη» χαρακτήρισε τη δήλωση Πολύδωρα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου.

"Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βύρωνας Πολύδωρας.

Ακούστε εδώ το ηχητικό της συνέντευξης Πολύδωρα

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης.

Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας;

Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;».

Παράλληλα χαρακτήρισε το successes story «ψυχολογική ένεση» και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Για τα όσα είπε ο Μ. Βορίδης για την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου δήλωσε: «σωστή μεν, άκαιρη δε». Τέλος, εξέφρασε τη δυσπιστία του για το ΕΣΡ και τις ανεξάρτητες αρχές, όπως επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια τηλεόραση.

ΝΔ: «Περίεργη» η δήλωση Πολύδωρα

«Περίεργη δήλωση...», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου τα όσα ανέφερε ο Βύρων Πολύδωρας για τη Χρυσή Αυγή. «Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί», ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι - χέρι με τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ

«Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η ‘Νέα Ελλάδα’ θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;», διερωτήθηκε.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Θυμάστε την τραγουδίστρια Μαντώ, που είχε αποκαλέσει «Λατίνο εραστή!» τον Πολύδωρα;
    Πες καλύτερα «Λατίνο τρόμπα» κορίτσι μου για να σε… καταλάβουμε !
    O «στρατηγός άνεμος» αλήθεια ρε παιδιά, κατά που …φυσάει; Προς ΝΔ ή προς ΧΑ;
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.