Η επίθεση στην κατοικία συνεχίζεται. Ο στόχος προφανής, η οικονομική εξουθένωση των ιδιοκτητών ώστε να έρθει το επόμενο βήμα, του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας (βορά στις απαιτήσεις των τοκογλύφων Ευρωπαίων). Έτσι πρόσθετη ασφάλιση των ακινήτων από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) ζητεί η τρόικα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα και τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε. 

Και βέβαια το γλυκό δένει με την δήλωση του Στουρνάρα στην Real news ότι  "Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί" καθορίζοντας και προαναγγέλοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, παρά τις αντιδράσεις.


Σημειώνεται πως το πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς τις τράπεζες, ισχύει μέχρι το τέλος του έτους και η κυβέρνηση έχει σηματοδοτήσει πως από 1ης Ιανουαρίου του 2014 θα υπάρξει σταδιακή απελευθέρωση.


Όσον αφορά το "καταστροφόσημο" (δεν θα το ονομάσουν έτσι φανταζόμαστε), το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του επόμενου ελέγχου από την τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν θέσει ζήτημα υποχρεωτικής ασφάλισης για τα ακίνητα από την περασμένη άνοιξη, με το σκεπτικό πως κάθε χρόνο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές.

Μετά τον σεισμό στη Φθιώτιδα που άφησε πίσω του πάνω από 400 σπίτια με προβλήματα, η πρόταση επανέρχεται σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες.

Το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ένα ύψος και το υπόλοιπο ποσό θα συμπληρώνεται από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Το ποσό της ασφάλισης - ενδεικτικά - για ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ υπολογίζεται ως 150 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κράτος επιβαρύνθηκε με αποζημιώσεις 800 εκ. ευρώ στην περίπτωση του σεισμού του 1999, ενώ οι ζημιές είχαν υπολογιστεί στα 3 δισ. ευρώ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.