Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 18 Σεπτέμβρη 2013 μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον τραγουδιστή και αγωνιστή Παύλο Φύσσα. Έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Έδειξαν ότι μισούν οτιδήποτε διαφορετικό και πάνω από όλα και τους ενεργούς πολίτες, τη δημοκρατία και την αριστερά. Αποκαλύφθηκε έτσι περίτρανα ο τρόπος με τον οποίο επιθυμούν «να καθαρίσουν την Ελλάδα». Δεν υπολογίζουν τίποτε, ούτε καν την ανθρώπινη ζωή!

Η δολοφονία είχε όμως και άλλους αποδέκτες πέρα από το ίδιο το θύμα. Έγιναν ακριβώς την στιγμή που οι κινητοποιήσεις ενάντια στα υφεσιακά μέτρα βρισκόταν σε ένα σημείο κορύφωσης. Συνέβαλε στον εκφοβισμό και στην αποθάρρυνση του κόσμου που ξεσηκώνονταν ενάντια σε αυτά. Αποδεικνύεται έτσι ότι η δήθεν αντιμνημονιακή ρητορική της Χρυσής Αυγής δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το μακρύ παρακρατικό χέρι για την καταστολή κάθε αντίστασης του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα η Χρυσή Αυγή υποστήριξε έμπρακτα το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, τη συκοφάντηση απεργιών. Δεν τα έβαλε ποτέ με το τραπεζιτικό κατεστημένo.


Παρ' όλα αυτά η Χρυσή Αυγή κατάφερε να αποσπάσει την υποστήριξη ενός όχι ευκαταφρόνητου τμήματος του ελληνικού λαού. Σε αυτό συνέβαλλαν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η τεράστια ανεργία, το κράτος έκτακτης ανάγκης με τις συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά επίσης και η υιοθέτηση συνθημάτων της Χρυσής Αυγής από τα καθεστωτικά κόμματα και τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ που νομιμοποίησαν την Χρυσή Αυγή στην κοινωνία μας.


Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης θα αγωνιστεί ώστε οι φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές να μην γίνονται ανεκτές και αποδεκτές στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στις συλλογικότητες, στους χώρους δουλειάς. Οι φασίστες δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Γι' αυτό απαιτούμε:


- Να συλληφθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο όλοι οι ένοχοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για όλα τα φασιστικά εγκλήματα.

- Να λειτουργήσει το κράτος δικαίου ώστε να ακυρωθεί κάθε εγκληματική προσπάθεια νεοναζιστικής εγκληματικής δράσης.

- Να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι εμπλέκονται σε παράνομες κρυφές χρηματοδοτήσεις της Χρυσής Αυγής.

- Να προχωρήσει άμεσα η απονομή δικαιοσύνης αναφορικά με την περσινή επίδειξη δολοφονικών προθέσεων από χρυσαυγίτες στη Νέα Ραιδεστό. Το περιστατικό έγινε ευρέως γνωστό, υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων συλλογικών φορέων (βλ. την ανακοίνωση της Επιτροπής μας στο http://denplironothermis.wordpress.com/2012/12/08/ο-ναζισμός-δεν-πέρασε-στη-νέα-ραιδεστό/ ), ασκήθηκαν διώξεις και έγιναν ανακρίσεις. Είναι απορίας άξιο γιατί εξαιρέθηκε το περιστατικό της Νέας Ραιδεστού από τη λίστα αξιόποινων πράξεων στην οποία εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής που έστειλε με διαβιβαστικό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι πολίτες της Νέας Ραιδεστού με απαράμιλλη ωριμότητα απομόνωσαν τους νεοναζί. Ουδείς όμως από τους ενεργούς πολίτες σε όλο το Δήμο μας δεν ξεχνά ότι οι χρυσαυγίτες απείλησαν να κάψουν το σπίτι μιας μητέρας με μικρά παιδιά. Η κοινωνία μας χρειάζεται άμεση πληροφόρηση και διαφάνεια για να μην μένουν σκιές αναφορικά με τους εμπλεκόμενους στην έρευνα και για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Χρειάζονται απαντήσεις από τους αρμόδιους. Έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης
http://denplironothermis.wordpress.com
E-mail: denplironothermis@gmail.com

Δελτίο τύπου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.