Προς Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΣΘΧ

Πριν ενάμιση περίπου χρόνο έγινε μία μεγάλη γενική συνέλευση με αφορμή την αλλαγή του καταστατικού. Μία συνέλευση για γερά νεύρα, χωρίς νικητές και ηττημένους που έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας στην σκακιστική κοινότητα της Ένωσης. Ο Βύρωνας Τσορμπατζόγλου, μετά από μερικούς μήνες και τις εκλογές που ακολούθησαν έδωσε τη σκυτάλη στον Αργύρη Κυθαρίδη και το νέο αίμα ξεκίνησε να δουλεύει για το καλό του σκακιού.

Μετά από 8 μήνες (14/1 όπου έγινε η συγκρότηση του σώματος του νέου Δ.Σ.) παρατηρούμε ότι τίποτα, δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει.

Μερικές σύντομες διαπιστώσεις μας:

1. Ουδέποτε ανακοινώθηκε ημερομηνία διεξαγωγής των διοικητικών συμβουλίων. Τα συμβούλια που ακόμα και επί Β.Τσορμπατζόγλου, (τον τελευταίο χρόνο θητείας τουλάχιστον ήταν ανοικτά και ανακοινώνονταν), σήμερα δεν ανακοινώνονται (ή ακόμα χειρότερα ανακοινώνονται επιλεκτικά), ενώ όπως αναφέρεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του καταστατικού της Ένωσης, θα έπρεπε «…Οι ημερομηνίες και η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Ένωσης και (να) κοινοποιούνται με ηλεκτρονική αλληλογραφία στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλα τα σωματεία-μέλη της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ, τρεις τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση»

2. Τα σκακιστικά σωματεία – μέλη της Ένωσης όπως προβλέπεται από το ίδιο άρθρο, θα έπρεπε να ενημερώνονται για τα πρακτικά των συνεδριάσεων, και να βλέπουν τις παρουσίες και τις απουσίες, γεγονός που επίσης δεν συμβαίνει.

3. Συνεχίζουμε την ανάθεση διοργανώσεων χωρίς καμία προγενέστερη διεργασία, χωρίς να δούμε αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Παράδειγμα αποτελεί το ατομικό τουρνουά μνήμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών.

4. Καταργήθηκε το ομαδικό τουρνουά μνήμης στο οποίο συμμετείχαν 18 ομάδες της Ένωσης το 2012, και στο οποίο αγωνίστηκαν περισσότεροι από 100 αθλητές με ένα ατομικό τουρνουά χαμηλής δυναμικότητας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων.

5. Ενώ οι μεταγραφές ξεκινάνε δεν υπάρχει καμία διάθεση να ανοίξουμε το φάκελο «πρωταθλήματα της Ένωσης», αφού μάλλον όλα λειτουργούν υπέροχα.

6. Στις 10/9 στάλθηκε στα σωματεία μέλη της ένωσης ενημέρωση για τις συνδρομές των σωματείων οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 50 ευρώ ετησίως και τελειώνει με το παρακάτω. «..Όσα σωματεία δεν έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή τους μέχρι και αυτήν την ημερομηνία, θα χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στις Ομαδικές (διασυλλογικές) διοργανώσεις της Ένωσης που θα διεξαχθούν μετά την 01/10/2013.» Ξεχνάνε ίσως ότι στο άρθρο 27 του καταστατικού παράγραφος 7 αναφέρεται ότι «…Σωματείο-μέλος που δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στην Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις.» το ίδιο φυσικά τονίζει και ο αθλητικός νόμος, πράγμα που ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης των δύο γεγονότων.
Την επιστολή αυτή την αποστέλλουμε σε ολόκληρη τη σκακιστική κοινότητα της πόλης ψάχνοντας να βρούμε συλλόγους και ανθρώπους που να πιστεύουν ότι:
· Σε ότι κάνουμε πρέπει να υπάρχει διαφάνεια
· Ισότιμη συμμετοχή όλων των σκακιστικών σωματείων στην ένωση, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Δ.Σ ή όχι
· Δημοκρατικές διαδικασίες.


Εμείς στο Σκακιστικό Όμιλο ΣΑΧ Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε σήμερα ομόφωνα, αν υπάρξει έστω και μία ομάδα που αδυνατεί να πληρώσει την ετήσια συνδρομή της, να μη συμμετέχουμε σε καμία διοργάνωση της Ένωσης ως πράξη αλληλεγγύης.

Η παρούσα επιστολή θα σταλθεί σε όλα τα σωματεία της Ένωσης και θα κοινοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Ένωση.

Σ.Ο. ΣΑΧ Θεσσαλονίκης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.