Προφυλακιστέος κρίθηκε ύστερα από την πολύωρη απολογία του ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η απόφαση προέκυψε ύστερα από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Παππάς απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών.

Κατά τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης ο Παππάς φώναζε πως η "Χρυσή Αυγή δεν τελειώνει", ενώ μερικές δεκάδες οπαδών βρέθηκαν έξω από την Ευελπίδων.

Στις 17.05 της Πέμπτης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όντας οπρώτος εν ενεργεία πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος, ο οποίος οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα. 

Η μεταγωγή Μιχαλολιάκου ξεκίνησε στις 16.40από τη ΓΑΔΑ και υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρθηκε στις φυλακές, ακολουθώντας κεντρικούς δρόμους.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός θα κρατηθούν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης έγινε γνωστό ότι θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

Οι κρατούμενοι της Β' πτέρυγας, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των προφυλακιστέων χρυσαυγιτών, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εις βάρος τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και βρίσκεται κρατούμενος ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ η ανθυπαστυνόμος "Βέτα" θα οδηγηθεί στις φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα. Πάντως, το απόγευμα της Πέμπτης και οι δύο οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι στις γυναικείες πτέρυγες των φυλακών κρατούνται και οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στη "17 Νοέμβρη".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κάγκελα των φυλακών του Κορυδαλλού έχει τοποθετηθεί πλεξιγκλάς, γεγονός που απαγορεύει την οπτική επαφή σε όσους βρίσκονται έξω από το κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε -τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης- προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων.

Ο αρχηγός αποχώρησε από την Ευελπίδων στις 05.00, φωνάζοντας τη φράση "ζήτω η νίκη"- μεταφρασμένο στα γερμανικά το παραπάνω είναι το γνωστό "Sieg Heil", που καθιερώθηκε από τον Χίτλεργια όλες τις περιπτώσεις καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού των Γερμανών.

Τί υποστήριξε ο Μιχαλολιάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Χ.Α. υποστήριξε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της Χ.Α. είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι το κόμμα του είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και πως ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας της οργάνωσης: "Δεν γνωρίζω εάν μέλη της Χ.Α. είχαν παραβατική συμπεριφορά. Η Χ.Α. είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση".

Ο αρχηγός υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά τη δολοφονία Φύσσα, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γγ της Χρυσής Αυγής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Μιχαλολιάκος φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του "ουσιαστικού απόρρητου", ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, "κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη".

Ρεπορτάζ του "Βήματος" αναφέρει ότι η προφυλάκιση "κλείδωσε" μετά την απολογία του πυρηνάρχη, Γιώργου Πατέλη, ο οποίος εξετάστηκε αμέσως μετά τον Μιχαλολιάκο.

Δικαστική πηγή, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ανέφεραν ότι τον Μιχαλολιάκο τον έκαψε ο Πατέλης.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.