Εργοστάσιο... μωρών χτίζεται στην Ινδία για να στεγάσει τις εκατοντάδες των φτωχών γυναικών που αποφασίζουν να γίνουν παρένθετες μητέρες για χάρη ζευγαριών της Δύσης, που δε μπορούν να τεκνοποιήσουν. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα στέλνουν σπέρμα ή ακόμη και το έμβρυο του παιδιού στο εργοστάσιο... "παραγωγής παιδιών" πριν ταξιδέψουν ως εκεί για να παραλάβουν το νεογέννητο μωρό ενώ κατά την παραμονή τους στη χώρα θα διαμένουν σε αυτόνομα διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις. Σε άλλο όροφο θα στεγάζονται οι παρένθετες μητέρες ενώ οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία, αίθουσες τοκετών, τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά κι εστιατόρια και κατάστημα με είδη δώρων, όπως τα καλύτερα μαιευτήρια. 

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το φιλόδοξο μεν, αμφιλεγόμενο δε σχέδιο, είναι η γιατρός Νάινα Πατέλ, ιδιοκτήτρια υπάρχουσας κλινικής στην πόλη Ανάντ στο κρατίδιο Γκουτζαράτ και η δράση της οποίας έχει ήδη εγείρει αντιδράσεις. 

Η ίδια έχει κατηγορηθεί πως εκμεταλλεύεται άπορες γυναίκες για να πλουτίσει ενώ δέχεται απειλές για τη ζωή της. Ωστόσο, όπως λέει, δεν πτοείται αφού θεωρεί πως βρίσκεται σε… «φεμινιστική αποστολή». "Μια γυναίκα παρένθετη στην ουσία βοηθά μια άλλη γυναίκα", απαντά στους επικριτές της. 

Ως προς την εκμετάλλευση, η ίδια δηλώνει πως οι γυναίκες αυτές εργάζονται και πληρώνονται για το έργο που προσφέρουν ενώ γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κέρδος χωρίς πόνο. Ενδεικτικά να σημειωθεί πως για κάθε γέννα, η γιατρός λαμβάνει περίπου 20.500 ευρώ εκ των οποίων περίπου 6.000 ευρώ δίνονται στην παρένθετη μητέρα. 

Μέχρι σήμερα στην κλινική της έχουν γεννηθεί περισσότερα από 600 βρέφη ενώ οι νέες εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό κατασκευή θα μπορούν να φιλοξενούν μέχρι κι 100 παρένθετες μητέρες.
πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.