Δήμος Μπιντούδης
Είναι αυτονόητο ότι τα προβλήματα της φτώχειας λύνονται από τον πλούτο!!!

Στη χώρα μας, με μεταφυσική ευχαρίστηση, ποινικοποιήσαμε τον πλούτο και δεν ξέρω, μα την αλήθεια, ποιος θα κάνει, τελικά, τις επενδύσεις για να ανακάμψει αυτός ο τόπος: μια δράκα κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών ή άνθρωποι χωρίς όνειρα για πρωτοπορία και διάκριση; Είναι λυπηρό να αποτελεί προτεραιότητά μας η απαξίωση ανθρώπων που τις τελευταίες δεκαετίες προέβαλαν την πατρίδα μας διεθνώς και, πιθανώς, υπέπεσαν σε ατοπήματα που ορίζονται από μια στεγνή ηθική....

ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΑΣΟΚ του 1980 δεν είναι ιστορίες που επαναλαμβάνονται! Δυστυχώς, η χώρα μας εξακολουθεί να ζει σε μετεμφυλιακό κλίμα, με αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, με βασιλόφρονες, με νοσταλγούς της χούντας και λοιπούς γραφικούς...ήρθε ο καιρός να γίνει μια γενική συζήτηση για το τι έφταιξε, τι φταίει, τι κερδίσαμε και τι χάνουμε. Θεωρείται, πλέον, συντηρητισμός να προφέρουμε τις λέξεις «πατριωτισμός», «πατρίδα», και η επίκληση στα πατριωτικά συναισθήματα του λαού βαφτίζεται αναχρονισμός! Η πατρίδα όμως απαιτεί θυσίες και τα παραδείγματα παγκοσμίως περισσεύουν...

Από την εποχή των Γραικύλων και της Ψωροκώσταινας, σιγά-σιγά ο λαός μας έχει χάσει την όποια αυτοεκτίμηση είχε. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε οι χειρότεροι σε όλα και οι στόχοι μας να περιορίζονται στα μικροσυμφέροντα των μη ικανών πολιτικών ταγών μας!

Παράλληλα, έχουμε χάσει και την αισθητική μας, ασχολούμενοι με άτομα, νεοεμφανιζόμενα στην πολιτική σκηνή, με κακόηχα επίθετα και κακοήθη συμπεριφορά...Αναμφισβήτητα, το πρόβλημα ισότητας των εθνικών μειονοτήτων είναι υπαρκτό και επιλύεται ευκολότερα σε μικρές μονοεθνικές χώρες, όπως δήλωσε και η βασίλισσα της Δανίας: «η πρόοδος της χώρας μας οφείλεται στο γεονός ότι είμαστε μια μικρή μονοεθνική χώρα». Ωστόσο, είναι αποκαρδιωτικό να ισχύει η ρήση, οι παπούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες και εμείς ρατσιστές!!!!! Δυστυχώς, στην πατρίδα μας ο αγροίκος φασισμός είχε από οπαδούς μέχρι ζηλωτές!

Το αυτονόητο στη δυσλειτουργία του πολιτεύματός μας είναι ότι η Δημοκρατία είναι πολύ ....ακριβή! Κοστίζει η εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα, αν δε, αυτό συνδυαστεί με τον επαρχιώτικό νεποτισμό που μας διακατέχει, ο σταυρός του μαρτυρίου θα βαραίνει τις πλάτες των 300 εκπροσώπων μας στη Βουλή, με ό,τι συνεπάγεται το βάρος αυτό στο καθημερινό κοινοβουλευτικό έργο.

Σκόρπιες σκέψεις για το σημερινό πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και...αισθητικό μας αδιέξοδο! Διαπιστώσεις και, δυστυχώς, πενία λύσεων....ίσως, η λύση να βρεθεί όταν αποφασίσουμε να παρατήσουμε το «εγώ» και να ενταχθούμε στο «εμείς».

Δήμος Μπιντούδης
Χειρουργός
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.