Μάλλον όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας που μιλούσαν για μικρό αριθμό (μικρότερο από 5) υποψηφίων συνδυασμών που θα διεκδικήσουν, στις εκλογές του Μαΐου, την διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού (διαβάστε: Πέντε ερωτήσεις και μια πρόβλεψη από τον Ακτιβιστή).
Να που σήμερα, μόλις δέκα μέρες μετά την ανάρτηση, οι πληροφορίες θέλουν τον ένα εκ των δύο μνηστήρων της Δεξιάς να παραιτείται της πολυσυζητημένης υποψηφιότητάς του (που δεν είχε καν επισήμως ανακοινωθεί).
Αλλά ως φαίνεται και το ναυάγιο του νέου εκλογικού νόμου, που θα έδινε την δυνατότητα να επιλέξει κανείς δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους από διαφορετικά ψηφοδέλτια, δείχνει να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις σε υποψήφιους που φερόταν βέβαιοι για την συμμετοχή τους στην κονίστρα του εκλογικού αγώνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ακτιβιστή, για το ερχόμενο Σάββατο, προγραμματίζεται συγκέντρωση της ομάδας υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Κυριάκου Στεφανίδη. Το κύριο θέμα συζήτησης μαθαίνουμε πως θα είναι η απόφαση για κάθοδο ή μη του συνδυασμού. Βαρύνουσα σημασία θα έχουν για τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι απόψεις που θα ακούσει από τους συνεργάτες του, αφού προηγουμένως τους παρουσιάσει την πολιτική συγκυρία και εισηγηθεί την πρότασή του που συναρτάται με την διατήρηση του παλιού εκλογικού συστήματος.

Παράλληλα δυστοκία προσέλκυσης συνεργατών παρατηρείται  σε άλλους υποψηφίους δημάρχους που μπορεί να βιάστηκαν να εξαγγείλουν την υποψηφιότητά τους, αλλά διαπιστώνουν εκ των υστέρων, πως η εμβέλειά τους είναι τόσο περιορισμένη που προσανατολίζονται να συμμετάσχουν ως δημοτικοί σύμβουλοι σε άλλα ψηφοδέλτια.

Έτσι το τοπίο ακόμα παραμένει σχετικά θολό όσον αφορά τα αουτσάιντερ ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα να φέρονται ως ισχυρά αυτά των κύριων αντιπάλων της τελευταίας αναμέτρησης. Με ένα όμως παράγοντα που,  χωρίς να έχει μορφοποιηθεί πλήρως προς το παρόν, τους δημιουργεί ανησυχίες. Και αυτός δεν είναι άλλος από την πιθανότητα να εμφανιστεί ένα νέο, φρέσκο, πλατύ ψηφοδέλτιο αλλαγής που θα βάλει μια νέα λογική διοίκησης, προγραμματισμού και πολιτικής στον Δήμο. Με πρόταξη του κοινωνικού προσώπου του και συμμέτοχο τον πολίτη σε όλους τους βαθμούς αποφάσεων. Με αξιοποίηση και εξορθολογισμό των υπηρεσιών και του δυναμικού του δήμου και με αγκάλιασμα των δράσεων των ενεργών πολιτών, συλλογικοτήτων και εθελοντικών ομάδων.
Θα μπορέσει το νέο ψηφοδέλτιο "Θερμαϊκός -Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής"  να παίξει αυτόν τον ρόλο; Θα μπει σφήνα στις δύο παλιές καραβάνες;  Θα μπορέσει να δημιουργήσει εκείνη την δυναμική για να συνθέσει  δυνάμεις από ένα ευρύ φάσμα πολιτών; Θα εκφραστεί με μια προσωπικότητα που θα καταφέρει να εμπνεύσει; Ή ενδέχεται να ξεπηδήσει κάτι άλλο;
Πάντως ο κρίσιμος προεκλογικός χρόνος που ο καθένας παίρνει τη θέση του στα κουλουάρ φτάνει στην λήξη του.
Αναμένουμε ..... τους δρομείς !!!!
Κατά τα άλλα σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται σε δημοσκοπήσεις - που έχουν τα επιτελεία στα χέρια τους αυτή τη στιγμή - καταγράφεται  προβάδισμα του Γιάννη Μαυρομάτη. 
Είναι πολύ νωρίς όμως για εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.