του ακτιβιστή

Μπορεί όπως εκτιμούμε,  η dead line όσον αφορά το ξεκαθάρισμα των υποψήφιων σχηματισμών που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Θερμαϊκού να ορίζεται γύρω στις 15 Γενάρη, αλλά υπάρχουν ήδη οι πρώτες πληροφορίες που δίνουν μια εικόνα για το παρασκηνιακό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όλα τα δεδομένα, που έχουμε ως τώρα συγκεντρώσει, μιλούν για αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλεξανδρή από την κούρσα των εκλογών της 18ης Μαΐου. Κι αυτό μάλλον προέκυψε ανεξάρτητα από την επιθυμία του ίδιου αλλά προκλήθηκε από το "κρέμασμα" που του επεφύλαξαν αρκετοί από τους στενότερους -ως σήμερα- συνεργάτες του. Οι πληροφορίες λένε πως οι απαντήσεις που έλαβε από τους ανθρώπους που είχε στο πλευρό του μέχρι πρότινος και είχε περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του τοποθετώντας τους στα σημαντικότερα αξιώματα, δεν είναι τέτοιες που να του δημιουργούν αισιόδοξη αφετηρία για μια νέα υποψηφιότητα. Στην προτροπή του να έχει ξεκάθαρη απάντηση αν θα παραμείνουν πλάι του,  μόνο μια καθαρή (λεβέντικη)  θετική διαβεβαίωση είχε. Κάποιοι αποφεύγουν να δεσμευτούν θέλοντας να βρίσκονται σε θέση διαπραγμάτευσης με τον έτερο πόλο της δεξιάς που ετοιμάζεται(;). Και άλλοι αποφάσισαν, και του το διαμήνυσαν προσωπικά, πως  σχεδιάζουν την επόμενη μέρα μακριά του.
Δεν ισχυριζόμαστε, μ'αυτό το σημείωμα πως τους "αναχωρητές" θα τους προσελκύσει ο καραδοκών ("εγώ μαζεύω ότι φεύγει από τον Αλεξανδρή") εσωκομματικός αντίπαλος, ο  κ. Τσαμασλής. Αρκετοί ψάχνουν μια πλέον εκλογίσιμη πρόταση (θα φανεί ;;), άλλοι φέρονται έτοιμοι να παρατήσουν το "άθλημα" και ελάχιστοι σχεδιάζουν ένα αμφίρροπο προσωπικό άλμα.
Η δυστοκία  δε του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει υποψήφιο δήμαρχο και η αναβλητικότητά του να δημοσιοποιήσει την αναμενόμενη διακήρυξη της παράταξης "Θερμαϊκός: Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής" οδηγεί ορισμένους σε προσδοκίες πρόταξης της δικής τους υποψηφιότητας, σπεκουλάροντας  σε πιθανή στήριξή τους από  την αριστερή δημοτική παράταξη.
Η ρευστή από την άλλη μεριά διαμορφωμένη κατάσταση (όλοι ψελλίζουν υποψηφιότητα χωρίς όμως να την ανακοινώνουν επίσημα, εκτός από το ψηφοδέλτιο του κ. Μαυρομάτη που αποτελεί "σιγουράντζα" παρά τις απώλειες που είχε καταγράψει κατά το παρελθόν) αφήνει περιθώρια (και ευκαιρία ;;) ελπίδων στη συγκρότηση νεότευκτων συνδυασμών με νέους επικεφαλής.
Όλοι οι "διστακτικοί" πάντως προσανατολίζονται να μιλήσουν ή να σιωπήσουν στην καταληκτική ημερομηνία  γύρω από την 15η Ιανουαρίου.
Και παρ'ότι βρισκόμαστε στις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, υπάρχουν κι αυτοί - ελάχιστοι ευτυχώς - που εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις σε φερόμενους υποψηφίους δημάρχους ή συμβούλους. Ένα έργο που το έχουμε δει να παίζεται πολλάκις κατά το παρελθόν, με διαφορετικές συνθέσεις και με διαφορετικούς "εχθρούς και φίλους".
Θα τους συμβουλεύαμε, ίσως επηρεασμένοι και από πνεύμα αγάπης των Χριστουγέννων:  
Ειρήνη υμίν, αγαπητοί υποψήφιοι .... προς το παρόν. Χαρείτε τις μέρες, γευτείτε τα μελομακάρονα και την γαλοπούλα, πάρτε δυνάμεις και σχεδιάστε τα επόμενα συνετά σας βήματα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.