του ακτιβιστή 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται, εντός της ημέρας, να υπάρξει συνάντηση  του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή με τον Αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιο (χωρίς να έχει ακόμη ανακοινωθεί) για την δημαρχία Θερμαϊκού, κ. Γιώργο Τσαμασλή. Την πρωτοβουλία για την συνάντηση πήρε ο εκ Μεσημερίου παράγοντας.
Αντικείμενο της συνάντησης (σύμφωνα με φίλα προσκείμενους στον αντιπεριφερειάρχη) είναι η άσκηση πίεσης ώστε να μην επιμείνει στην απόφασή του να διεκδικήσει για τρίτη φορά τα ηνία του δήμου ο Περαιώτης κ. Αλεξανδρής. Ως τρόποι πίεσης και μέσα νουθεσίας του  επιλέγονται οι εκφρασμένες (λέγεται) απόψεις συνεργατών του Δημάρχου που φέρονται αποστασιοποιημένοι από αυτόν. Άρα να υποθέσουμε πως ο φέρελπις νέος διεκδικητής αντλεί δύναμη από δεξιούς δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που επιθυμούν να αλλάξουν τον επικεφαλής επειδή θεωρούν ότι η παράταξή τους θα υποστεί ήττα στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σκαιά τέτοιου είδους συμπεριφορά (εφόσον πραγματικά αληθεύει) εκ μέρους των συνεργατών του δημάρχου. Παράγοντες που τους τίμησε επιλέγοντάς τους και τοποθετώντας τους μόνιμα στις καλύτερες θέσεις, πιστεύουμε ότι δεν δικαιούνται μόλις πέντε μήνες πριν τις εκλογές να λειτουργούν ως αγνώμονες και μηχανή στήριξης ενός άλλου υποψηφίου. Και κρίνουμε ως ιδιαίτερα άχαρο το ρόλο του κ. Τσαμασλή που εν τοιαύτη περίπτωση θα λειτουργήσει ως "δραγουμένος"  των διαθέσεων των "ευμετάβλητων" δημοτικών συμβούλων της δεξιάς στον Δήμο, και όχι ως ένας νέος δυναμικός και  έχων τις πρωτοβουλίες διεκδικητής.
Από κύκλους της κλειστής ομάδας Αλεξανδρή εικάζεται ότι ο δήμαρχος θα τείνει χείρα συνεργασίας και φιλίας στον κομματικό ομοιδεάτη του και θα επιχειρήσει να τον πείσει να αρθρώσει ως δημοτικός σύμβουλος τον συνδυασμό του. Ίσως δε η κοινή συνισταμένη να βρεθεί σε μια συμφωνία κυρίων αναφορικά με πιθανή παραχώρηση της Δημαρχίας κάπου στο μέσον της θητείας (με την προϋπόθεση επικράτησης του ψηφοδελτίου στις εκλογές).
Φυσικά δεν αναμένονται ανακοινώσεις, αλλά τα αποτελέσματα της σημερινής συζήτησης των δύο ανδρών δεν θα αργήσουν να καταστούν φανερά εκ των παράπλευρων ενεργειών, τόσο των ίδιων όσο και των συνεργατών τους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.