Σοκάρει το νέο περιστατικό εργασιακής εκμετάλλευσης -τύπου "Μανωλάδας"- σε χωράφια με μανταρίνια στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι επτά κατηγορούμενοι κρατούσαν δεκάδες Ρουμάνους σε αποθήκη, εξαναγκάζοντάς τουςνα δουλεύουν επί 12ωρο σε χωράφια χωρίς να τους πληρώνουν και έχοντας αφαιρέσει ταδιαβατήριά τους όταν προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο από τα θύματα κατάφεραν να δραπετεύσουν την περασμένη εβδομάδα και πήγαν στην Αστυνομία (αφού το κύκλωμα τους είχε κρατήσει και τα διαβατήρια).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθησαν επτά μέλη του κυκλώματος (πέντε Έλληνες, ηλικίας μεταξύ 39 και 56 ετών, και δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 31 και 28 ετών).

Η αστυνομία αναφέρει ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν συγκεντρώσει 60 άτομα από τη Ρουμανία, τους οποίους είχαν «δελεάσει» με την υπόσχεση εργασίας σε χωράφια στην Ελλάδα και διασφαλισμένης διαμονής.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι το κύκλωμα είχε διαχωρίσει τους «επιτελικούς ρόλους», με δύο άτομα να κάνουν τις επαφές και τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των χωραφιών στα οποία θα εργάζονταν τα θύματα, τρία να είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά μεταξύ των χωραφιών και της αποθήκης και τα υπόλοιπα δύο να διενεργούν την «στρατολόγηση» στη Ρουμανία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ.
Δύο δελτία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.
Ένα περίστροφο.
Πλήθος σημειώσεων με ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.
Ένα ΙΧ φορτηγό και ένα ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο.

Στα θύματα, που βρίσκονταν σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση, παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια μέχρι να επαναπατρισθούν, σύμφωνα με επιθυμία τους και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρουμανίας.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.