Η Κίνηση Πολιτών Επανομής, σε συνεργασία με την επιτροπή γειτονιάς γηπέδου αναγέννησης, έχει δρομολογήσει ορισμένες δράσεις για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τον οικισμό και ιδιαίτερα την κεραία μεγάλης ισχύος που έχει τοποθετηθεί μέσα στο γήπεδο της Αναγέννησης όπου αθλούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά και βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το Τεχνικό Λύκειο που στεγάζει εκατοντάδες μαθητές.
Μεταξύ των δράσεων που ήδη "τρέχουν" είναι:
1. συλλογή υπογραφών, που αισίως έχουν υπογράψει πάνω από 1000 κάτοικοι,
2. ενημερωτική καμπάνια από 1/1/2013, για τους κινδύνους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες, πανό, άρθρα στο διαδίκτυο αλλά και μια μεγάλη συγκέντρωση στο δημοτικό Θέατρο στις 31 Ιανουαρίου με ομιλητές διακεκριμένους καθηγητές και γιατρούς,
3. νομική διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κατά της Cosmote αλλά και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για "έκθεση σε κίνδυνο ζωής" (από ομάδα κατοίκων της περιοχής γηπέδου)
και 4. μποϋκοτάζ εναντίον της Cosmote.
Για το σκοπό αυτό, κάνουμε έκκληση προς τους κατοίκους που έχουν συμβόλαιο σύνδεσης στην εν λόγω εταιρία, να δηλώσουν συμμετοχή (με mail στην ΚΠΕ, με μήνυμα στο f/b, με αίτησή σας σε οποιοδήποτε μέλος της που γνωρίζετε ή στο τηλ 2392044287) στο ομαδικό εξώδικο που ετοιμάσαμε και το οποίο "απειλεί" την Cosmote με μαζική διαγραφή των συμβάσεων μαζί της και άμεση αλλαγή παρόχου, σε περίπτωση που δεν επανεξετάσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν συνυπολογίσει τον ανθρώπινο παράγοντα και τις ανησυχίες των κατοίκων.
(εδώ να διευκρινιστεί ότι σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν αλλάζει ο τηλεφωνικός μας αριθμός αλλά και πετυχαίνουμε καλύτερη τιμή στη νέα μας σύνδεση επειδή θα διαπραγματευτούμε ομαδικά με την άλλη εταιρία-πάροχο)

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.