Η κατάρτιση τροπολογίας με την οποία θα καταργηθούν τα 25 ευρώ για νοσήλια στα νοσοκομεία αποφασίστηκε στη σύσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην ατζέντα ήταν εκτός από το 25ευρο, αλλά και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ως ισοδύναμο μέτρο ορίστηκε, κατά την συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που του ζητούσαν να αποσυρθεί το μέτρο, ηαύξηση στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού κατά πέντε λεπτά.Υπενθυμίζεται ότι τροπολογία για την κατάργηση του 25ευρου κατέθεσαν και βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω της Μ. Χρυσοβελώνη, ζητούσαν την απομάκρυνση του υπουργού Υγείας από την θέση του. Σκληρές ήταν και οι ανακοινώσεις φορέων υγείας. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» αποφάσισαν να μείνει κλειστό το ταμείο του νοσοκομείου την Πέμπτη και την Παρασκευή ώστε να μην εισπραχθεί το νοσήλειο.

Υπενθυμίζεται ότι για το εισιτήριο του νοσοκομείου προκλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έντονη κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την άρση του μέτρου λέγοντας ότι «η επιμονή και του ΙΣΑ έπιασε τόπο: Χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της αδικίας με την άρση του 25ευρου».

Επίσης δηλώνει ότι «δε θα υπάρξουν άλλες τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές αποφάσεις, που να αποκλείουν τους μη έχοντες» και εμμένει «στα εισοδηματικά κριτήρια προσβασιμότητας ασθενών είτε στη θεραπεία είτε στις εξετάσεις, μέσα από τη δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλληλοενημέρωσης του TAXIS με την ΗΔΙΚΑ για την ανάπτυξη μιας κλιμακωτής επιβάρυνσης των ασθενών βάσει εισοδήματος».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.