Όταν μπήκαμε στον πανικό του μνημονίου κάτι λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, από αυτά που τώρα για πενήντα ευρώ βουτάνε στο Θερμαϊκό και μάλιστα από τη γωνία της παλιάς παραλίας με την πρώτη προβλήτα, γυρνούσαν σαν μανιακοί προφήτες και έλεγαν πως το… πάρτι τελείωσε. Θυμάμαι την οργή με την οποία οι πολλοί καλοί άνθρωποι άκουγαν να το λένε αυτό πρώην και νυν κρατικοί αξιωματούχοι, άνθρωποι με εταιρίες που δουλεύουν αποκλειστικά με λεφτά του δημοσίου, αλλά και ανθρωπάκια που το ΠΑΣΟΚ τους είχε βολέψει σε διάφορες αργομισθίες, ή έστω είχε καταφέρει να τους κρατήσει έξω από τις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας.

Πέρασε κάποιος χρόνος για να γίνει αντιληπτό που το πήγαιναν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και γιατί γυρνούσαν αριστερά και κυρίως δεξιά διαλαλώντας τη λήξη του πάρτι, που δεν είχε να κάνει με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με τους αξιοπρεπείς μισθούς στο δημόσιο, με το να υπάρχουν φάρμακα και αναλώσιμα στα νοσοκομεία και δάσκαλοι στα σχολεία, αλλά με τη δική τους λαμογιά, με το δικό τους – κοινό με τα λαμόγια της Νέας Δημοκρατίας – πάρτι. Το… πάρτι τελείωσε ήταν, στην τελική, μία δήλωση, όπως κάνουν τα παιδιά που τα πιάνεις στα πράσα να κάνουν μία αταξία. Τι λένε; «Δεν θα το ξανακάνω».

Βεβαίως το… πάρτι δεν τελείωσε, σίγουρα τα λεφτά είναι λιγότερα απ’ ότι ήταν μέχρι το 2010, σίγουρα πολλές «πηγές» έχουν στερέψει, σίγουρα πολλά πράγματα, αλλά εγώ από εδώ που στέκομαι ακούω ακόμα μουσική και φωνές, ποτήρια που τσουγκρίζουν και συζητήσεις για το πώς να βγάλεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό, από την απέναντι πλευρά, από την… πολυκατοικία που μένουν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ακριβώς το παιδί θα ξανακάνει την ίδια αταξία, έτσι ακριβώς και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν το πάρτι. Άλλωστε μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν.

Αυτό που έρχεται στη διακυβέρνηση της χώρας απειλεί, από τώρα, με εξαφάνιση τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οπότε, από τώρα, προετοιμάζονται για τη νέα κατάσταση και για το πώς το πάρτι θα συνεχιστεί σε άλλο χώρο. Ο χώρος που έχουν επιλέξει για να δοκιμάσουν την τύχη τους είναι αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης γι’ αυτό και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζουν κοινά ψηφοδέλτια τόσο σε δήμους όσο και σε περιφέρειες. Ήδη οι συζητήσεις, τα ραντεβού και τα παζάρια δίνουν και παίρνουν. Προφανώς λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο. Φυσικά πρέπει και ο ξενοδόχος να πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει.

Ο alterthess ιανός
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.