Είναι αλήθεια ότι πολλοί από του συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου είχαν συνδέσει την παρουσία τους στα κοινά (προσβλέποντας σε θέσεις προβολής ή και ανταμοιβής) με την εκ νέου υποψηφιότητά του. Πρέπει να δέχτηκαν οδυνηρή έκπληξη από την ανακοίνωσή του κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας. Κοινώς φαίνεται πως τους  "κόπηκαν τα ήπατα.... ή ύπατα αξιώματα" (όπως θέλετε πείτε το και γράψτε το).
Είναι αυτοί που (σε αντίθεση με κάποιους άλλους που υπήρξαν προνοητικοί και διαπραγματεύτηκαν την επόμενη μέρα με άλλες παρατάξεις) πίστευαν ότι ο γιατρός, τυχερός ων (έχει άστρο έλεγαν) θα ξεπερνούσε κι αυτή την κακοτοπιά και θα ανέστρεφε το κλίμα.  
Έτσι κάποιοι από αυτούς βγάλανε την πικρία τους με επίθεση στον Δήμαρχο, άλλοι ένιωσαν μια απέραντη παγωμάρα και άλλοι ήδη ετοιμάζονται (κλείνοντας συναντήσεις) να διεκδικήσουν τα ηνία που χθες ουσιαστικά παρέδωσε ο δήμαρχος επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.
Δικαιολογημένος και ο χαρακτηρισμός "ξεκρέμαστοι" και "ορφανοί" που τους αποδίδουν, μετά την δήλωση αποχώρησης του αρχηγού.

Θα πάει η δεξιά με δυο υποψηφίους;

Με την παράταξη του Σύριζα να βρίσκεται σε δυστοκία για υποψήφιο δήμαρχο και με  υπαρκτή την πιθανότητα να μην κατεβάσει την "Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής",  η περίπτωση να υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια με επικεφαλής νεοδημοκράτες δίνει προβάδισμα επικράτησης στον Μαυρομάτη.
Αντίθετα η κάθοδος Συριζαίικου ψηφοδέλτιου αποδυναμώνει τον Μαυρομάτη και ίσως αποτρέψει την διάσπαση της δεξιάς η οποία θα αναζητήσει καλύτερες τύχες.
Είναι πάντως σίγουρο πως υπάρχουν οι φιλόδοξοι και τολμηροί που θα θελήσουν να πάρουν στην πλάτη τους τον Θερμαϊκό για Όλους και να σταθούν απέναντι σε Μαυρομάτη αλλά και Τσαμασλή (που δεν ανακοίνωσε ακόμα αλλά βρίσκεται καθ' οδόν). Τώρα αν θα έχει προοπτικές το εγχείρημα ή θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που θα κάνουμε στην πορεία.

Παραλειπόμενα από την χθεσινή μέρα

Ν. Επιβάτες - Θερμαϊκός για Όλους

  • Αρνητικός στάθηκε με ξεκάθαρη τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωστής Κούτουκας, στην ανάληψη του δαχτυλιδιού που ανοιχτά του πρότεινε ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής. Ο Μηχανιώτης αυτοδιοικητικός, που το είχε διαμηνύσει από εβδομάδες πριν στον Δήμαρχο να μην τον υπολογίζει, φαίνεται ότι έβαλε πλώρη για άλλο λιμάνι. Γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πάει "σπίτι του".
  • Ποιός-α δεν σεβάστηκε την ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακή κατάσταση του δημάρχου, αν και τιμηθείς-θείσα πολλάκις από εκείνον με ανάθεση θέσεων; 
  • Ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε το δακρύβρεχτο σόου παρισταμένου στελέχους που έδειχνε να συμπάσχει με τον δήμαρχο, ενώ επί μήνες ανίκανο τον ανέβαζε, ανεπαρκή τον κατέβαζε;
  • Αληθεύει  πως όταν ο Δήμαρχος ζήτησε από όποιον θελήσει να ηγηθεί του συνδυασμού να συναντηθεί μαζί του υποσχόμενος προκαταβολικά την ολόπλευρη στήριξή του, κάποιος-α αντέτεινε το σκληρό "πως θα στηρίξεις αφού δεν έχεις την στήριξη των πολιτών;"
Κερασιά - Θερμαϊκός Νέα Πορεία
  • Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση στελέχους προς τον επικεφαλής πως "όσοι υπάρχουν φασίστες εγώ δεν θα ξαναπατήσω εδώ" και αποχώρησε από την συνάντηση.  Ποιός-α το είπε; Ποιούς εννοούσε; Είχε λόγους να το κάνει ή απλά έντυσε μ' αυτό την αλλαγή πλεύσης του; 
Έχουμε να δούμε σκηνές απείρου κάλλους κατά την προεκλογική περίοδο που μόλις έχει αρχίσει. Θα είμαστε παρόντες και αποκαλυπτικοί όσο περισσότερο μπορούμε.....



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.