Η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων του Δ. Θερμαϊκού καταδικάζει την  αστυνομική παρέμβαση και τις  συλλήψεις  των  κατοίκων στην διαμαρτυρία τους για την τοποθέτηση κεραιών μέσα στο γήπεδο της Επανομής  και σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το ΕΠΑΛ , το Γυμνάσιο και το Λύκειο Επανομής.

Η Ένωση γονέων είναι αρωγός σ’αυτή την προσπάθεια των κατοίκων της Επανομής και έχει ήδη προσφύγει με αγωγές ενάντια σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση κεραιών  κοντά σε σχολεία και σε άλλες περιοχές του δήμου μας επίσης  συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των κεραιών .

Στο Δ. Θερμαικού έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, νόμιμες με άδεια ή παράνομες ,πολλές εξ αυτών σε απόσταση αναπνοής από σχολεία και γήπεδα εκθέτοντας τα παιδιά μας σε καθημερινή ακτινοβολία.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από το γήπεδα και των άλλων κεραιών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σχολικές μονάδες , γήπεδα, παιδικούς σταθμούς αλλά και κατοικημένες περιοχές που βάζουν  σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας.

Ζητάμε την αλλαγή του ισχύοντος νόμου 3431 του 2006 που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες να τοποθετούν κεραίες δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και παιδικούς σταθμούς «εκπέμποντας μόνο στο 60% των ορίων», δεδομένου ότι κανείς πολίτης δεν μπορεί να ελέγχει αυτά τα «όρια», ενώ οι σποραδικές μετρήσεις της ΕΕΑΕ και της ΕΕΤΤ είναι μόνο για το θεαθήναι και την  επαναφορά του νόμου για την τοποθέτηση κεραιών σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από σχολεία , γήπεδα , παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και κατοικημένες περιοχές.

Ζητάμε την τοποθέτηση των κεραιών σε ειδικούς απομακρυσμένους χώρους που θα επιλεγούν χωρίς να κινδυνεύουμε από την ακτινοβολία.

Επίσης δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους συλληφθέντες και καλούμε όλους τους γονείς σε συσπείρωση και την εξάντληση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας  για την απομάκρυνση των κεραιών από τους τόπους που συναθροίζονται τα παιδιά μας.


Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Θερμαϊκού


ΙΩΑΝΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.