του Χρήστου Ρομπέση

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη η ετήσια τουριστική έκθεση ,αντίστοιχη της δικής μας «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» που γίνεται τον Νοέμβρη στην Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για μια πόλη περίπου 15.000.000 κατοίκων . 

Τα τελευταία δυο χρόνια ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των αφίξεων των τουριστών από την γειτονική χώρα όπως και από την Ρωσία και τα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί για τους Τούρκους ,τουλάχιστον της Κωνσταντινούπολης, λόγω απόστασης αλλά και της ύπαρξης του μουσείου ΚΕΜΑΛ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο Τουρκικό προξενείο, τον νούμερο 1 προορισμό και μετά έρχονται τα νησιά του αιγαίου. 
Το 2013 με στοιχεία της ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα η επισκεψιμότητα άγγιξε τις 550000, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Στην συγκεκριμένη έκθεση παίρνει μέρος η ένωση ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής με δική τους οικονομική συνεισφορά. 

Ο δήμος μας που είναι τουριστικό προάστιο της Θεσσαλονίκης, ενδιαφέρθηκε να πάρει μέρος σε μια τέτοια έκθεση, σε συνεργασία με αυτές τις ενώσεις προκειμένου να διαφημίσει την περιοχή μας ? 
Αντ’αυτού τις δυο τελευταίες χρονιές πήρε μέρος στην «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» - η οποία κάθε χρόνο παραπαίει και γίνεται μεταξύ γνωστών πλέον …δήμων και κοινοτήτων-. 

Συμπέρασμα: τουριστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον τόπο μας, θα προέλθει όταν στις θέσεις κλειδιά ,κάποτε αρχίσουν να μπαίνουν άτομα που είναι γνώστες του αντικειμένου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.