Με ιδιαίτερα πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν τις τελευταίες μέρες και ώρες στα επιτελεία των παρατάξεων  οι ζυμώσεις για την ετοιμασία και παρουσίαση αξιόμαχων ψηφοδελτίων  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στον Θερμαϊκό.
Ίσως σ'αυτό να συνετέλεσε και η κυβερνητική απόρριψη του σεναρίου για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής τους.

Ανάσα ανακούφισης πρέπει να πήρε το ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη, που είναι σχεδόν έτοιμο και οποιαδήποτε αναβολή της ημερομηνίας εκλογών δεν θα το εξυπηρετούσε. Ελάχιστες θέσεις υποψηφίων μάλλον απόμειναν να καλυφθούν, προφανώς για να συμπληρωθούν από ονόματα "σκαλομαρίες" που δεν θα "χωρέσουν" στους αντίπαλους συνδυασμούς. Ονόματα που μπορεί να αποδειχθούν εκπλήξεις (ευχάριστες ή δυσάρεστες) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Ο Θερμαϊκός-Νέα Πορεία, όπως είναι η ονομασία του συνδυασμού Μαυρομάτη σαφώς προηγείται οργανωτικά και επικοινωνιακά αφού και έντυπο διαθέτει και επικοινωνιακή ομάδα σύστησε αλλά και εκλογικά γραφεία φέρεται να έχει συμφωνήσει.

Ο  δεύτερος υποψήφιος δήμαρχος που αφού έχει εξαγγείλει την κάθοδό του (γιατί όχι άνοδο;;) στις εκλογές δείχνει να είναι κοντά στην συμπλήρωση του ψηφοδελτίου - μάλιστα ανακοίνωσε ονόματα δημοτικών συμβούλων βιαστικά και επεισοδιακά - είναι ο Κυριάκος Στεφανίδης. Διαθέτει έντυπο επικοινωνίας, συνεργάτες με ιδιαίτερα μαχητική ιδιοσυγκρασία αλλά και σημαντικούς πυρήνες σε Μηχανιώνα και Επανομή.

Την υποψηφιότητά του γνωστοποίησε (τουλάχιστον με δύο δελτία τύπου ως τώρα) και ο Νίκος Παράσχου. Κακεντρεχείς παρατηρητές λένε πως παρά την έγκαιρη δημοσιοποίηση της συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών στις εκλογές το πιθανότερο είναι να συμπράξει σε άλλο εκλογικό σχήμα με πιθανότερο αυτό των "ορφανών" του Αλεξανδρή.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επέδειξε μια στιβαρή και μαχητική παρουσία έχοντας ως επικεφαλής την Ντίνα Μόραλη στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Από κει και πέρα αρχίζουν οι προβλέψεις και οι εικασίες:
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οδηγείται σε ναυάγιο η προσπάθεια όσων θέλουν τον Κωστή Κούτουκα να λαμβάνει την κληρονομιά της ομάδας Αλεξανδρή.
Και αυτό προκύπτει από τρεις υποομάδες που φαίνεται πως μορφοποιούνται και αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ανασφάλεια και διστακτικότητα του Προέδρου. Η πρώτη είναι αυτών που απέχουν επιδεικτικά από τις διεργασίες διαδοχής. Η δεύτερη είναι αυτών που στέκονται  εχθρικά προς τον Πρόεδρο και η τρίτη είναι αυτών που προσέτρεξαν ήδη στην εκλογική αγκαλιά  του Γιώργου Τσαμασλή.

Όλα όμως δείχνουν πως τελειώνει και ο χρόνος αναμονής του αντιπεριφερειάρχη, ο οποιός σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ανακοινώσει πριν το Σαββατοκύριακο την διεκδίκηση της Δημαρχίας Θερμαϊκού, προς πίκρα και απογοήτευση πολλών, κυρίως άσπονδων κομματικών φίλων του.

Η μεγάλη έκπληξη όμως των εκλογών μπορεί να προέλθει από τον χώρο του Σύριζα που θέλοντας να αντιπαρέλθει τις γκρίνιες για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που έχει ως τώρα σημειώσει, επιχειρεί να φορτσάρει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας τις αμέσως προσεχείς ώρες και μέρες θα δώσει στην δημοσιότητα  την αντιμνημονιακή διακήρυξη της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, αλλά και το όνομα του επικεφαλής, που μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα τους πολίτες στον Θερμαϊκό και να προσδώσει διαφορετική δυναμική και άλλη τροπή στην μάχη και ίσως στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.