Με μέηλ, το ΔΣ της Αναγέννησης Επανομής, μας πληροφορεί για την συνεχή καταμέτρηση των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο γήπεδο της Επανομής (όπως γίνεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έχουν τοποθετηθεί κεραιοσυστήματα) και επιχειρεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κατοίκων της Επανομής.
Μας ενημερώνει πως οι μετρήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά επί 24ώρου βάσης και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα pedion 24. Και φυσικά τα όρια βρίσκονται πολύ κάτω από τα ανώτερα επιτρεπτά.

Το πρόγραμμα pedion24, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει σκοπό τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται καθημερινά στην παρούσα ιστοσελίδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση που έδωσε στο neakriti.gr ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών ΕΜΠ, υπεύθυνος έργου του "Πεδίον 24", Δημήτρης Παπανικολάου:

Ποια είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων και τα συμπεράσματά σας;

«Όσο καιρό λειτουργεί το πρόγραμμα "Πεδίον24", τα αποτελέσματα καμίας από τις 32.410.771 μετρήσεις σε όλη την επικράτεια, σε περιοχές προσβάσιμες από το κοινό, δεν ξεπέρασαν τα θεσμοθετημένα όρια. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί σωστά πάνω σε θέματα που αφορούν στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από αντικειμενική και επιστημονικά ορθή πληροφόρηση από αρμόδιους θεσμοθετημένους φορείς»


Τέτοιου είδους απαντήσεις εμάς προσωπικά μας ανησυχούν και μας υποψιάζουν παρά μας καθησυχάζουν.

Μπορείτε να μπαίνετε στην διεύθυνση http://pedion24.physics.auth.gr/results.php?lang=gr&station=st070420 και να βλέπετε τα καθημερινά επίπεδα όπως αυτά καταγράφονται στο πρόγραμμα pedion24
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Οπως εχει τονιστει και παλιοτερα, αυτες οι μετρησεις ακτινοβολιας, οπως και τα ορια που εχουν θεσπιστει, αναφερονται μονο στα θερμικα αποτελεσματα της ακτινοβολιας και οχι στα μεσο-μακροπροθεσμα βιολογικα. Επομενως ειναι ανευ ουσιας και δεν πειθουν ουτε μας καθησυχαζουν για την ακινδυνοτητα της κεραιας. Ποσο μαλλον οταν η συγκεκριμμενη κεραια ειναι πολλαπλασιας ισχυος απο αυτες που συνηθως τοποθετουνται εντος οικισμων. Να φυγει το γρηγοροτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H κεραία μπορεί να φύγει μόνο με ανάκληση της άδειας, να αποδειχθεί δηλαδή ότι δε λήφθηκαν υπόψη σημαντικές παράμετροι σύμφωνα με τη νομοθεσία και κακώς δόθηκε η άδεια. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση περισσότερο -κατά τη γνώμη μου- στη λανθασμένη χωροθέτηση σε σχέση με το ισχύον ΓΠΣ. Στο οποίο αναφέρεται ότι επιτρέπεται οπουδήποτε η εγκατάσταση δικτύων τηλεπικοινωνιών κ.α., εννοώντας ο νομοθέτης διαφόρων ειδών γραμμές. Πουθενά δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση εγκαταστάσεων κινητής τηλεφωνίας. To σημείο στο οποίο είναι χωροθετημένη η κεραία, είναι χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων. Προς τα εκεί θα πρέπει κάποιος να στραφεί και να ερευνηθεί όχι μόνο η νομοθεσία αλλά και η νομολογία για να δει πώς έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις οι δικαστές. Αλλιώς ή θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του ΓΠΣ, ή αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ηλεκτρομαγνηστική ακτινοβολία και τι είναι εντός ή εκτός ορίων. Προφανώς οποιαδήποτε κίνηση ή δικαστική απόφαση, δεν αναιρεί το δικαίωμα των πολιτών να αντιτίθενται και να δρουν προν την κατεύθυνση της διασφάλισης της υγείας τους, πέρα από κάθε νομοθεσία. Και ειδικά όταν την απόφαση για την χωροθέτηση τη λαμβάνει ένας φορέας του χωριού, που είναι η ομάδα...
    Χάρης Αμμανατίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.