του ακτιβιστή

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη η νεοσύστατη δημοτική παράταξη (προερχόμενη από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) "Θερμαϊκός - ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Αλληλεγγύης και Ανατροπής" παρουσίασε την Διακήρυξη αρχών και στόχων της.
Το προεδρείο της ανοιχτής συνέλευσης - διαδικασίας διάβασε το κείμενο της διακήρυξης και ξεκαθάρισε πως μετά την σημερινή συζήτηση - διαβούλευση θα αναλάβει επιτροπή που θα οριστεί από αυτήν. Έτσι συγκροτήθηκε συντονιστικό όργανο που θα επιφορτιστεί με την προετοιμασία του ψηφοδελτίου αλλά και της επόμενης συνέλευσης (προφανώς των υποψηφίων ή και φίλων της παράταξης).

Γενική ήταν η εντύπωση (που βγήκε από τις τοποθετήσεις συμμετεχόντων) ότι το μοντέλο διακυβέρνησης του δήμου με το δημαρχοκεντρικό πρότυπο έχει αποτύχει. Επίσης αναδείχθηκε η αναγκαιότητα  επικράτησης  ενός ψηφοδελτίου που θα έχει αντιμνημονιακή κατεύθυνση και δεν θα χωρούν όσοι με την στάση ή της σιωπή τους στήριξαν τις μνημονιακές επιταγές ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Διαπιστώθηκε και τονίστηκε η ευτυχής εμφάνιση του ψηφοδελτίου "των πολιτών" με ανοιχτές διαδικασίες που έρχεται να καλύψει φθαρμένα πρότυπα και εκλογικίστικες φόρμουλες του απώτερου αλλά και πρόσφατου παρελθόντος. Υιοθετήθηκε η ενίσχυση της αλληλεγγύης και των κινημάτων που στοχεύουν στην στήριξη των εξαθλιωμένων κομματιών της κοινωνίας. Και φυσικά από όλους τους ομιλητές επικρίθηκαν προγράμματα επίδοξων δημάρχων που βασίζονται σε "ανάπτυξη" με ξεπουλήματα της δημοτικής περιουσίας και μεγαλεπίβολες τουριστικές ατραξιόν.

Από τις παρουσίες της σημερινής διαβούλευσης πάνω στην διακήρυξη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ μεγαλύτερη κατά την γνώμη μας σημασία είχαν οι ισομερείς συμμετοχές πολιτών από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου (Επανομή - Μηχανιώνα και Περαία).
Αξιοσημείωτες επίσης ήταν οι παρουσίες των αυτοδιοικητικών στελεχών Κωστή Κούτουκα, Γιάννη Τσακμάκα, Παναγιώτη Τροκάνα,  Κυριάκου Στεφανίδη ( ο οποίος χαιρέτησε και δήλωσε πως συμφωνεί με την διακήρυξη, επιχειρώντας να υποβαθμίσει παλαιότερες διενέξεις του με κινήματα της περιοχής), ο Θανάσης Μπαλασάς, η Αλέκα Φερβελή και ο Γραμματέας του Δήμου κ. Λευτέρης Κεραμιδάκης.





Σχετικές αναρτήσεις:

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.