Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία ως το προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν απόψε οι οργανώσεις «Good As Youth - κοινότητα Lgbt (Lesbian, gay, bisexual, and transgender) νέων Θεσσαλονίκης» και η «Thessaloniki Pride - Ηomophonia», με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi της Pωσίας.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:
«Με αφορμή την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Sochi (Pωσία) αυτή την Παρασκευή, η Good As You(th) - Κοινότητα lgbtiq νέων Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με την HOMOphonia - Thessaloniki Pride , συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία διαμαρτυρίας προς το Ρωσικό Προξενείο.

Στόχος μας, να αντιταχθούμε στον anti-gay νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία και να καταδείξουμε τις διακρίσεις που δέχεται η ΛΟΑΤ κοινότητα στη Ρωσία, αλλά και σε αρκετές ακόμη χώρες του κόσμου. Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην Καμάρα, για να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων στη Ρωσία, την Ελλάδα και σε κάθε γωνιά του κόσμου!».

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν χτες σε άλλες 5 πόλεις στην Ελλάδα!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ!
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Η πορεία στην Θεσσαλονίκη κατέληξε στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Δημοσθένους μπροστά από την αστυνομική δύναμη, που είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς το ρωσικό προξενείο. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γαϊτάνη.
Το πρωί μέλη της «Good As Youth» ανάρτησαν πανό στο κτίριο της ΕΤ3 και στον πύργο της Παιδαγωγικής σχολής στο ΑΠΘ, ενώ επιχείρησαν και στον Λευκό Πύργο αλλά τελικά το τοποθέτησαν στο πλακόστρωτο, δίπλα στο μνημείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.