Δεν πείστηκε το δικαστήριο για την αθωότητα του 57χρονου χρυσαυγίτη γιατρού του ΕΟΠΥΥ από την Μηχανιώνα και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή και 2.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Κρίθηκε ένοχος για παράβαση της Νομοθεσίας περί φυλετικών διακρίσεων και παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπερασπιστική τακτική του ρατσιστή γιατρού στηρίχτηκε στην εκδοχή ότι δεν είχε αναρτήσει ο ίδιος στην είσοδο του ιατρείου την επιγραφή "Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι εδώ" (στα γερμανικά) και πως όταν την είδε, την έσκισε. Άποψη την οποία αντέκρουσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θερμαϊκού κ. Τσακμάκας που καταθέτοντας στο δικαστήριο, βεβαίωσε πως ο γιατρός είχε παραδεχτεί ότι ανάρτησε ο ίδιος τη ρατσιστική επιγραφή, με την δικαιολογία ότι την προηγούμενη μέρα στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ είχαν βομβαρδίσει καταυλισμό στη Γάζα...

Για τα μαχαίρια και τα μεταλλικά ξιφίδια που βρέθηκαν στο σπίτι μετά από έρευνα που έκαν αστυνομικές δυνάμεις, ισχυρίστηκε πως ήταν χρηστικά εργαλεία για το ψάρεμα. Επιχείρησε ακόμη να αντικρούσει ότι η σβάστικα αποτελεί ναζιστικό έμβλημα λέγοντας (τη γνωστή χρυσαυγίτικη εξήγηση) ότι είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Σημειώνεται ότι στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 57χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τρία (3) μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων φέρουν ναζιστικά σύμβολα
• Δώδεκα (12) μαχαίρια
• Δύο (2) στικ ακονισμού μαχαιριών
• Εξήντα τέσσερα (64) φαρμακευτικά δισκία, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής,
• Μία (1) σημαία με ναζιστικά σύμβολα,
• Δύο (2) επιρράματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα,
• Έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, τη Δικτατορία και τον Αδόλφο Χίτλερ,
• Δύο (2) φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ

Σημειώνουμε ότι μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης κατέθεσε και ο συνάδελφος του αντισημίτη, γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Κυριάκος Στεφανίδης ο οποίος τόνισε την θετική συμβολή του γιατρού στην περίθαλψη ασθενών της Μηχανιώνας. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι η επίμαχη επιγραφή δεν υπέπεσε στην αντίληψή του όταν συναντήθηκε - μια εβδομάδα πριν - με τον ρατσιστή γιατρό. Η συνάντηση είχε γίνει προκειμένου να πεισθεί ο κατηγορούμενος   να συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της "Δημιουργικής Ανανέωσης", της οποίας ο κ. Στεφανίδης ηγείται. Εχθές σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο κ. Στεφανίδης πήρε την θέση του κατηγορούμενου αφού επιτέθηκε φραστικά στον Αντιδήμαρχο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τον κατηγορούμενο υπερασπίστηκε και αλλοδαπός που τόνισε την ευγενική προσφορά του προς τους ασθενείς.

Το δικαστήριο όμως δεν φαίνεται να πείσθηκε καθώς επέβαλλε τις παραπάνω ποινές.

Στα παραλειπόμενα να σημειώσουμε λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκαν γυναίκες αντιφασίστριες από χρυσαυγίτες φίλους του κατηγορουμένου, εκτός της δικαστικής αιθούσης.

Εξάλλου ο ίδιος κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια την ημέρα της σύλληψής του, είχε επιτεθεί και κλωτσήσει δημοσιογράφο!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.