ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι «Λέξω προς αιθέρα»
Σε συνεργασία με Επιτροπή Παιδείας Δήμου Θέρμης
και το Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου
σας καλούμε στην εκδήλωσή μας
«Περιμένοντας τους βαρβάρους»
Ο Καβάφης της μοίρας, της ζωής, της πολιτικής σκέψης
Αναλύσεις, απαγγελίες, δραματοποιήσεις και μουσικές προσεγγίσεις
επιχειρούν να φωτίσουνε το πολυδιάστατο έργο του ποιητή
Συνεργάτης μας η θεατρική ομάδα «Λούνασα»
Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ..
Στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Τριλόφου


Είσοδος ελεύθερη

Οι «Λέξω προς αιθέρα»(θα τα πω στον αέρα σημαίνει και έχει παρθεί από τον Ευριπίδη) είναι μουσικό σχήμα εκπαιδευτικών κυρίως, του Δήμου Θέρμης και Θερμαϊκού. Ξεκίνησε τη διαδρομή του τραγουδώντας τραγούδια του δημιουργού του Αλέκου Τζιόλα στο Μουσικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις  ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στις 17.03.12. Η επιτυχία της εκδήλωσης διάνοιξε για το σχήμα πολύ καλή προοπτική που του επώμισε και την ευθύνη διεύρυνσης των υποχρεώσεων, προετοιμάζοντας συναυλίες με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες (Σμύρνη και Θεσσαλονίκη, η ποίηση του Καβάφη, Παιδεία κλπ) που συνδυάζουν τουλάχιστον τραγούδι και λόγο ενημερωτικό για την κάθε θεματική ενότητα και τις μουσικές της αντηχήσεις.
Για την πλούσια και ποιοτική πολιτιστική τους δράση οι «Λέξω προς αιθέρα» καθιερώθηκαν ως ένα από τα πιο αξιόλογα μουσικά σχήματα στο χώρο της Θεσσαλονίκης και καλούνται συχνά να παρουσιάσουν τα θεματικά τους προγράμματα, που περιλαμβάνουν «ανθολόγηση» των πιο ωραίων τραγουδιών μας, παραδοσιακών, λαϊκών και έντεχνων.

Η θεατρική ομάδα «ΛΟΥΝΑΣΑ» ιδρύθηκε από έξι γυναίκες, απόφοιτες του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Θέρμης, όπου παρακολούθησαν μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμών, σκηνοθεσίας, φωνητικής και κινησιολογίας.
 Έχουν συμμετάσχει στις παραστάσεις του εργαστηρίου «Γκρο πλαν» του Γ. Μανιώτη, «Μικροαστικά» του Νεγρεπόντη, «Όταν η κρίση μας χτύπησε την πόρτα» σε κείμενα της ομάδας και της σκηνοθέτιδας Δ. Σκαρλάτου, «Πιστεύεις στα όνειρα;» και «Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα;», αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις βασισμένες σε λογοτεχνικά και άλλα κείμενα σε σκηνοθεσία Δ. Τσάκου.
Με ιδιαίτερη αγάπη στους αυτοσχεδιασμούς συνεχίζει τη θεατρική της δραστηριότητα με δραματοποιήσεις ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη, που τις παρουσίασε ήδη σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «Λέξω προς αιθέρα» στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσ/νίκης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.