Με την πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης – πρόσκλησης πρός εθελοντές ιατρούς του Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη για την περαιτέρω στελέχωση των κοινωνικών ιατρείων σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου θεωρεί κανείς ότι υπάρχουν οι δομές και ότι επεκτείνονται. Με μια μικρή έρευνα διαπιστώνεται όμως ότι ως κοινωνικό ιατρείο βαφτίζεται η επίσκεψη ενός παθολόγου μία ή δύο φορές την εβδομάδα στα δημοτικά διαμερίσματα για μέτρηση αρτηριακής πίεσης και πιθανή συνταγογράφηση. 

Ο εντυπωσιασμός, η παραπλάνηση και ο αποπροσανατολισμός των δημοτών και η χρήση του όρου κοινωνικό ιατρείο ως συναισθηματικός εκβιασμός αποτελεί προσβολή απέναντι στην τοπική κοινωνία, στους ανέργους, στους οικονομικούς μετανάστες και στους ανασφάλιστους. Τα προγράμματα τηλειατρικής, το ΚΕΠ υγείας, η ηλεκτρονική κάρτα υγείας και οι δήθεν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις (χρεώνονται μέσω του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού στον ΕΟΠΥΥ) αποτελούν τη βιτρίνα της δήθεν ευαισθησίας του Δημάρχου. 

 Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘‘ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ‘‘ και υποψήφιος Δήμαρχος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΥΔΗΣ δήλωσε μεταξύ άλλων «οι δομές υγείας του Δήμου αποτελούν εικονική πραγματικότητα και δεν εξυπηρετούν τους ανασφάλιστους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν. Η δημιουργία κοινωνικού που αρνείται η διοίκηση του Δήμου μας είναι απαράδεκτη».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.