Ένα σπάνιο και πολύτιμο ντοκουμέντο για την ιστορία του τόπου μας, διασώθηκε από συνδημότη μας σήμερα. Το περισυνέλεξε από τα σκουπίδια, όπου είχε πεταχθεί από τον (άγνωστο) κάτοχό του! Έτσι αφού προσέφυγε στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ, αυτό ψηφιοποιήθηκε και πλέον  βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου και των δημοτών.
Πρόκειται για για ένα σπάνιο αντίτυπο του Καταστατικού του "Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Η  ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ". Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε το 1959 στην Αθήνα από Μηχανιώτες που ζούσαν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Νέα Μηχανιώνα και σε άλλες περιοχές. 

Με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού απευθύνει δημόσια έκκληση σε όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους έγγραφα και φωτογραφίες σχετικά με την ιστορία όλων των περιοχών του Δήμου Θερμαϊκού και των πατρίδων από τις οποίες ήρθαν οι πρόσφυγες κάτοικοι του Δήμου μας, να   τα πηγαίνουν στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, όπου στεγάζεται το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, ώστε να ψηφιοποιούνται και να προστατεύονται από τη φθορά και την καταστροφή. 

Πληροφορίες: Θεοδόσης Τσιρώνης, ιστορικός-υπάλληλος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού, Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη, Κ. Βάρναλη 2, Ν. Μηχανιώνα. Τηλ. 2392330370 και 2392330363, mail: poltherm@gmail.com

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.