Σιγά - σιγά ξεδιπλώνεται το όραμα του αντιπεριφερειάρχη για τον δήμο Θερμαϊκού. Με νέα πρόταση (ρηξικέλευθη και πρωτοποριακή την βαφτίζει το επικοινωνιακό επιτελείο του σε δελτίο τύπου που μας στάλθηκε) ζητά από τους δημότες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να δίνουν ένα ευρώ το χρόνο στον Δήμο (πέρα από τα δημοτικά τέλη προφανώς) για να μαζεύονται περίπου 70.000 € με τα οποία θα αγοράζονται περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά ώστε να φτιαχτεί ο δημοτικός στόλος οχημάτων.
Φανταζόμαστε ότι θα απαιτηθούν πολλά μονόευρα για συγκεντρωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την επίτευξη του "μεγαλόπνοου" σχεδίου του κ. Τσαμασλή.
Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για την πρόταση .... σκεπτόμενοι πως θα χρειαστεί προσωπικό καθώς δεν πιστεύουμε πως θα κατευθύνονται με αυτόματο πιλότο. Ίσως σκέφτεται να μετατάξει το προσωπικό καθαριότητας μιας και έχει αποφασίσει να περάσει σε ιδιώτες την καθαριότητα. 
Θα αρκεστούμε σε μια άσχετη ερώτηση:  Τα έσοδα από την "έκτακτη εισφορά" (ας μας επιτραπεί να το ονομάσουμε έτσι) από τα μονόευρα ή δεκάευρα  σε ποιό ταμείο θα πάνε (στον κουμπαρά του Δήμου;) και με ποιο κονδύλι θα εκταμιευτούν άραγε;

Ας διαβάσουμε το δελτίο τύπου του Θερμαγικού:

Ακόμα μία πρωτοποριακή πρόταση του Γιώργου Τσαμασλή: Με ένα ευρώ το χρόνο μπορούν να εξασφαλιστούν τα χρήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης, της πυρόσβεσης και της υγείας στο Δήμο Θερμαϊκού.  

Σε ακόμα μία ρηξικέλευθη πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, μιλώντας χθες σε παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ – Καλύτερη ζωή για όλους» στο Μεσημέρι του δήμου Θερμαϊκού.

«Δίνοντας ο καθένας μας από ένα ευρώ το χρόνο, που θα ενσωματωθεί στα τιμολόγια ύδρευσης, μπορούμε να συγκεντρώνουμε ετησίως περίπου 70.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα διατίθεται για την αγορά περιπολικών, πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων. Με αυτό τον τρόπο πρόκειται να ενισχυθεί σημαντικά η αστυνόμευση της περιοχής μας, ενώ, παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης περιστατικών υγείας, αλλά και πυρκαγιών, αντίστοιχα», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Θερμαϊκού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τσαμασλής επεσήμανε: «Δεν είμαι από αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ό,τι φιλοδοξίες είχα τις έκανα πράξη και έφτασα σε μία από τις μεγαλύτερες βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, φτάνοντας στο αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Από όλες τις θέσεις που πέρασα έκανα ότι μπορούσα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μου δόθηκαν από την Πολιτεία. Τώρα κατεβαίνω σκαλοπάτι και στέκομαι μπροστά σας κοιτώντας σας στα μάτια, για να μπορέσουμε μαζί να δημιουργήσουμε το Δήμο Θερμαϊκού που μας αξίζει», ενώ κάλεσε τους συνδημότες του να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Νέα «μαγική» πρόταση Τσαμασλή: Πληρώστε κορόϊδα !!
    Αγαπητέ Ακτιβιστή
    Είναι η πρώτη φορά που παίρνω το θάρρος να σου γράψω, παρότι σε διαβάζω εδώ και χρόνια, από τότε σχεδόν που έκανες την εμφάνισή σου στο διαδίκτυο. Αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα, γιατί αγανάκτησα, μπούχτησα πλέον με τα παραμύθια που μας σερβίρουν το τελευταίο διάστημα κάποιοι επιτήδειοι υποψήφιοι δήμαρχοι. ΟΙ οποίοι υποτιμούν αφάνταστα τη νοημοσύνη μας, λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς στους οποίους θα μοιράσουν χάντρες και καθρεφτάκια.
    Κυριολεκτικά «τα πήρα στο κρανίο» από το νέο… θαύμα Τσαμασλή: Τη νέα…. μαγική πρόταση του αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιου δημάρχου – «πρωτοποριακή» τη διατυμπανίζει ο ίδιος- στο χωριό μου το Μεσημέρι.
    Τι είπε πάλι ο «Μεσσίας»; Να βάλουμε λέει όλοι εμείς οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού από ένα ευρώ ρεφενέ, να μαζευτούνε 70.000 ευρώ και αυτά τα λεφτά να δοθούνε «για την αγορά περιπολικών, πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων».
    Καλά ρε μεγάλε, αν είναι για όλα να πληρώνει ρεφενέ το κορόϊδο ο ελληνικός λαός, τότε τους δυσβάστακτους φόρους γιατί τους πληρώνουμε; Γιατί μας ξεζουμίζουν η κυβέρνησή σου, η τρόϊκα, η εφορία, οι τράπεζες και όλοι αυτοί που δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι; Γιατί μας οδήγησαν εμάς τους νοικοκυρέους να καταντήσουμε να κρυβόμαστε και να μη σηκώνουμε το τηλέφωνο, κάθε που τηλεφωνούν από τις τράπεζες απαιτώντας να πληρώσουμε τους απίστευτους τόκους που μας χρεώνουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα απειλούν να μας πάρουν και τα σπίτια και να γίνουμε λέει-άκουσον, άκουσον- ενοικιαστές των ίδιων μας των σπιτιών.
    Και εν πάσει περιπτώσει, τότε γιατί είναι τα υπουργεία, οι Περιφέρειες και οι Αντιπεριφέρειες; Γιατί έχουν τους προϋπολογισμούς τους που τους πληρώνουμε σκληρά όλοι εμείς τα κορόϊδα οι αγρίως φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες; Μήπως μόνο για να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς, να κυκλοφορούν με τις λιμουζίνες, να κάνουν τα ταξιδάκια τους; Κι αυτά τα περιπολικά που θέλεις να αγοραστούν και τα πυροσβεστικά, γιατί δεν ζητάς να τα αγοράσει ο φίλος σου ο Δένδιας εκεί στο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη»; Και για τα ασθενοφόρα, γιατί δεν απευθύνεσε στον φίλο σου τον Άδωνι;
    Και κάτι ακόμη: Όταν λες καλέ μου κύριε ότι θα μαζέψεις ένα ευρώ από κάθε κάτοικο του δήμου Θερμαϊκού, δηλαδή εννοείς ότι θα πληρώσουν και τα νεογέννητα, και τα βρέφη, και οι πάσχοντες και οι συνάνθρωποί μας που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το μάταιο τούτο κόσμο;
    Σε καταλάβαμε κύριε Τσαμασλή. Από τη μία λόγια παχειά και «μαγικές» μπαρούφες και από την άλλη προσπάθειες να φορτωθούν στις πλάτες των δημοτών για δεύτερη, τρίτη, χιλιοστή φορά οι δαπάνες για τα αυτονόητα, για όσα δηλαδή έπρεπε να γίνονται και δεν έγιναν. Μη στεναχωριέσαι όμως. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει. Και τότε κι εσύ και οι όμοιοί σου που παραμυθιάζεται τους συμπατριώτες μας, τους συνδημότες μας, θα εισπράξετε το αντίτιμο των ενεργειών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δεν βάζουμε όλοι οι 'Ελληνες απο 5 ευρώ, να αγοράσουμε ενα αεροπλάνο να βάλουμε όλους αυτούς τους μπουρδολόγους μέσα να τους στείλουμε στον αγύριστο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.