Δελτίο τύπου

Στην εποχή της κρίσης, με τα κοινωνικά προβλήματα να διογκώνονται καθημερινά, ο δήμος που είναι το δεύτερο σπίτι του δημότη, δεν μπορεί να παραμένει ούτε αδιάφορος, ούτε αδρανής. Πρέπει να σταθεί δίπλα στον πολίτη που δυσκολεύεται και υποφέρει δίνοντας λύσεις και προσφέροντας διεξόδους. Δημιουργώντας ένα προστατευτικό κέλυφος για όλους.
Σε αυτό το πνεύμα θα μιλήσει για την κοινωνική πολιτική του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» ο Γιάννης Μαυρομάτης, στην εκδήλωση της Κυριακής 9 Μαρτίου, στις 11.30 στον πολυχώρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία, όπου θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 
Ανάμεσα στις λύσεις που θα προτείνει και δεσμεύεται να εφαρμόσει άμεσα μετά την εκλογή του ο Γιάννης Μαυρομάτης είναι οι ακόλουθες:  
·        Αύξηση του προϋπολογισμού του δήμου για την Κοινωνική Πολιτική στις 250.000 ευρώ το χρόνο, από 5.000 που είναι σήμερα.
·         Τη δημιουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και απαλλαγή τροφείων από τους γονείς.
·         Τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στην Περαία.
·         Την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εrasmus for all).
·         Τη δημιουργία ΚΔΑΠ και  Ειδικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).
·         Τη δημιουργία και ουσιαστική στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Ωδείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Τράπεζας Ρουχισμού και Τράπεζας Χρόνου σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και φορείς του Δήμου.
·         Την οργάνωση συστηματικού Συσσιτίων Απόρων και μέριμνα για το πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών.
·         Τη μείωση του Συντελεστή Δημοτικών Τελών για να ελαφρυνθούν όλοι οι πολίτες και να μην πληρώνουν τα ακριβότερα τέλη σε σχέση με τους άλλους Δήμους.
·         Τη συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
·         Την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία και όσων έχουν οικογενειακό εισόδημα με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ το χρόνο, από τα τροφεία των παιδικών σταθμών.
·         Τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας που θα ενώνει τα δημοτικά διαμερίσματα μεταξύ τους.

·         Τη δημιουργία υπνωτηρίου αστέγων.    
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.