του ακτιβιστή

Μια παράξενη κατάργηση ανάρτησης του ακτιβιστή πραγματοποιήθηκε από την Google και το πληροφορηθήκαμε με το παρακάτω mail που λάβαμε σήμερα. Το τελείως κουφό είναι πως η συγκεκριμένη ανάρτηση με τίτλο http://activistika.blogspot.gr/2011/07/ayta-einai-ta-21.html που "κατέβηκε" είναι από τον Ιούλιο του 2011 και αναφέρεται στην είδηση ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Ετσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων. Και ακολουθούσαν τα ονόματα των "αξιότιμων" κυρίων της ελληνικής κοινωνίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίστα ονομάτων των παιδόφιλων είναι δημοσιευμένη σε πολλά ιστολόγια και ιστοσελίδες (και στο blogspot πχ ΕΔΩ, κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ....)

Δημοσιοποιούμε την απορία μας και αναρωτιώμαστε για τον λόγο που συνέβη η συγκεκριμένη πράξη.

Διαβάστε το μέηλ της Google:
Γεια σας,

H Google έχει ειδοποιηθεί ότι το ιστολόγιό σας περιλαμβάνει περιεχόμενο που φέρεται να παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων και τους νόμους της χώρας τους. Το εν λόγω περιεχόμενο το οποίο δεν είναι πλέον διαθέσιμο παρατίθεται στο τέλος αυτού του μηνύματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την κατάργηση και τον τρόπο που επηρεάζει το ιστολόγιό σας, επισκεφτείτε τη διεύθυνσηhttp://support.google.com/blogger/bin/answer.py?l=el&answer=2402711.

Η ειδοποίηση που έχουμε λάβει, από την οποία έχουν καταργηθεί τυχόν στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο από μια υπηρεσία που ονομάζεται Chilling Effects στη διεύθυνση http://www.chillingeffects.org. Μπορείτε να αναζητήσετε την ειδοποίηση που συνδέεται με την κατάργηση του περιεχομένου σας μεταβαίνοντας στη σελίδα αναζήτησης του Chilling Effects στη διεύθυνση http://www.chillingeffects.org/search.cgi και εισάγοντας τη διεύθυνση URL της ανάρτησης του ιστολογίου που έχει καταργηθεί. Εάν έχετε απορίες νομικής φύσεως σχετικά με αυτήν την ειδοποίηση, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον νομικό σας σύμβουλο.

Όροι Παροχής Υπηρεσιών: http://www.google.com/intl/en/policies/terms/
Πολιτική Περιεχομένου: http://www.blogger.com/content.g

Η Ομάδα Google

http://activistika.blogspot.gr/2011/07/ayta-einai-ta-21.html

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.