Αν και η αποχωρούσα δημοτική αρχή αρνήθηκε να εγκρίνει την παραχώρηση του χώρου για  διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Αν και η αστυνομική δύναμη των Ν. Επιβατών από τα χαράματα φρόντισε να ασκήσει απειλές για μηνύσεις σε παραγωγούς. Αν και η καταρρακτώδης βροχή  απομάκρυνε βιαστικά  τους φίλους της Πρωτοβουλίας που ήρθαν για να αγοράσουν προϊόντα και έσβησε τα κάρβουνα στην ψησταριά της συλλογικής κουζίνας. Αν και δεν είχε την πολύ μεγάλη συμμετοχή δημοτών όπως άλλες φορές, εντούτοις η   εκδήλωση Αντίστασης κι Αλληλεγγύης της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού πέτυχε τους στόχους που έβαλε:
Πάνω από δέκα κινήματα πολιτών παραβρέθηκαν, συμμετείχαν, χαιρέτισαν και εξήγησαν στον κόσμο τον αγώνα που δίνουν ενάντια σε ένα σαθρό πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα από κοινού με τα μνημόνια και την τρόικα.
Εκπρόσωποι δέκα κινημάτων έσφιξαν το χέρια με τα μέλη της Πρωτοβουλίας υποσχόμενοι κοινούς αγώνες και αλληλοστήριξη.
Στο πάρκο του Μπαξέ ήταν σήμερα το Κοινωνικό ιατρείο Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι της Coca Cola, το Σώστε το νερό, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εργαζόμενοι από τη ΒΙΟΜΕ, η Κίνηση Πολιτών Επανομής, οι Εθελοντές Πολιτισμού, ο Άλλοστρόπος, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, εκπρόσωποι του συντονιστικού ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές κ.ά.


Και η διάθεση προϊόντων έγινε. Με τα φορτηγά των παραγωγών σε διάταξη του δρόμου αλληλεγγύης έξω από το πάρκο.
Και το χαριστικό παζάρι ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών λειτούργησε.
Αλλά και ανταλλαγή σπόρων και φυτών πραγματοποιήθηκε με διάθεση ντόπιων και παραδοσιακών  ποικιλιών.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού κ. Σπύρος Κουζινόπουλος με πλήθος υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της  Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σωκράτη Φάμελλο.  Από τον χώρο της εκδήλωσης πέρασε και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.