Οι δεσμεύσεις του επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία», ο οποίος συζήτησε με κατοίκους της Επανομής


Απαντήσεις, με σαφήνεια, σε όλα τα καυτά θέματα που αντιμετωπίζουν οι Επανομίτες έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, σε ανοιχτό διάλογο που είχε με την Κίνηση Πολιτών Επανομής, στον οποίο συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, επεσήμανε την οικονομική δυσχέρεια των Δήμων σε όλη την Ελλάδα, ενώ τίθεται αντιμέτωπος, με όσους υπονομεύουν τη σωστή λειτουργία της Τ.Α., όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Καλλικράτης» και πως πρέπει να δοθούν στους Δήμους, αυτά που δικαιούται. Όσο για την κατάσταση του Δήμου Θερμαϊκού, ανέφερε ότι έχει γίνει περικοπή περίπου 60% στουςΚ.Α.Π., με τα χρέη του προς τρίτους να εκτινάσσονται στα 16 εκατ. ευρώ και κρίνεται αναγκαίο να λειτουργήσει ο Δήμος την επόμενη μέρα με ανθρώπους ικανούς, αποτελεσματικούς και γνώστες των προβλημάτων της περιοχής.
Για τα ειδικότερα προβλήματα της Επανομής ο Γ. Μαυρομάτης είπε στους κατοίκους της περιοχής τα ακόλουθα:
Αποχέτευση: Θα ολοκληρωθεί το αποχετευτικό  δίκτυο και θα πραγματοποιηθεί μελέτη για αποχετευτικό δίκτυο στο Μεσημέρι, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, ώστε να υπάρξει σύνδεση με το Σχολάρι.
 Δρόμοι: Ο δήμος θα ασφαλτοστρώσει ΑΜΕΣΑ τους δρόμους.
Ύδρευση: Είναι επιβεβλημένη η αντικατάσταση του αμιάντου στο δίκτυο, με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Επίσης, θα να αξιοποιηθούν προγράμματα που «τρέχουν» για την εξοικονόμηση νερού. Όσο για το θέμα των τελών ύδρευσης, οι Επανομίτες πληρώνουν τα τριπλάσια σε σύγκρισης με τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα και επομένως, είναι επιτακτική η ανάγκη να εξισωθούν τα τέλη για όλους τους κατοίκους.
Σκουπίδια: Ορθολογικότερη οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας και με προμήθεια  εξοπλισμού που υστερεί, παρά το θετικό ετήσιο ισοζύγιο του 1.500.000 ευρώ/ετησίως της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Επίσης, ο Γιάννης Μαυρομάτης στη συνάντηση κωδικοποίησε ως ακολούθως τις προτάσεις του για την οικονομική ανάπτυξη της Επανομής:

1.   Κάμπινγκ Επανομής: Θα διεκδικήσουμε την επιστροφή στο Δήμο έκτασης 500 στρεμμάτων και άμεσα θα προτείνουμε διεθνή διαγωνισμό για παραχώρηση για 25 χρόνια σε επενδυτή, που θα έχει υποχρέωση να δημιουργήσει:
·        Πράσινο Κάμπινγκ 5* με θεματικές ενότητες
·        Πολιτιστικός -Εκπαιδευτικός-Αθλητικός Τουρισμός με έμφαση στον καταδυτικό τουρισμό και στην ελληνική μυθολογία
·        Θαλάσσιος τουρισμός
·        Οικολογικός Τουρισμός

Στόχος το Κάμπινγκ να λειτουργεί όλο το χρόνο

2. Τουριστική επένδυση στον Ποταμό στο δημοτικό ακίνητο 100 στρεμμάτων με ξενοδοχειακές μονάδες και αθλητικές εγκαταστάσεις, με ιδιωτικά κεφάλαια που θα προκύψουν από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό.

3. Δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Η σχετική μελέτη έχει εγκριθεί από το 2010.

4. Βελτίωση ως προς την χάραξη, τόσο των οδικών συνδέσεων της περιοχής με τις Εθνικές Οδούς, τη Χαλκιδική και τους οικισμούς της περιοχής, όσο και του ευρύτερου αγροτικού δικτύου.

5. Προστασία και προβολή των προϊόντων με καθιέρωση «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» για σειρά εξαιρετικών προϊόντων της περιοχής, όπως το κρασί, το τσίπουρο, τα όστρακα, κ.λπ. και δημιουργία χώρων μόνιμης έκθεσης και πώλησης των τοπικών προϊόντων.

6. Δημιουργία του οικολογικού θεματικού πάρκου «Οι δρόμοι της θάλασσας», όπως έχει σχεδιαστεί και εγκριθεί από το 2009. Από το υφιστάμενο σχέδιο προβλέπονται επίσης δύο καταδυτικά πάρκα καθώς και η δυνατότητα επίσκεψης του ναυαγίου.

7. Ανάπλαση Παραλίας Επανομής και της Πλαζ «Κτήματος Καραγκιόζη»

8. Ανάδειξη του ιπποδρομίου.

Δελτίο τύπου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ευτυχως εχουμε θαλασσα....γι αυτο δεν μας την εξηγγειλε!!!
    θερμαΓικος 2!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.