Με καθυστέρηση, είναι αλήθεια, όμως τελικά απάντησε ο Γιάννης Μαυρομάτης στην αποκάλυψη του Γιάννη Τσακμάκα ότι "ως επι 8ετίας δήμαρχος, όχι μόνο δεν πήρε ούτε 1 ευρώ από το ΕΣΠΑ, όχι μόνο δεν υπέβαλε ούτε μια πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν έγραψε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ στο τεχνικό του πρόγραμμα". Αντίθετα όπως αναφέρει ο πρώην αντιδήμαρχος "στο προεκλογικό του πρόγραμμα,το 2010,ανέφερε ως χρηματοδοτικό εργαλείο των έργων του το πρόγραμμα JESICA. Το JESICA όμως είναι ένα πρόγραμμα δανεισμού ,το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει..."

Και τι απάντησε ο φέρελπις υποψήφιος δήμαρχος εκ Κερασιάς: Ότι "η μνήμη του κ. Τσακμάκα είναι και επιλεκτική και εκούσια ασθενής. Σημειώνεται ότι, επί ημερών Μαυρομάτη στο δήμο Μηχανιώνας εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκαν δύο έργα στα αλιευτικά καταφύγια Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ."

Να όμως που "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" με ντοκουμέντα αποκαλύπτεται το ψέμα του Γιάννη Μαυρομάτη. Στην φωτογραφία που αναρτούμε φαίνεται καθαρά ότι η χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Μηχανιώνας (το ίδιο και του Αγγελοχωρίου) προφανώς και δεν έγινε από το ΕΣΠΑ.

Ας δούμε όμως το ποστ που ανάρτησε στον τοίχο του στο facebook ο Γιάννης Τσακμάκας:




ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΜΕΤΑ ΧΡΩΣΤΑ


Σε άρθρο μου πριν μερικές εβδομάδες είχα αναφέρει ότι στην εποχή την οποία ζούμε το ΕΣΠΑ, είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και των Δήμων. 

Ο κ. Μαυρομάτης σήμερα μας λέει ότι θα θα βάλει τέλος στον κατήφορο του δήμου μας. Όταν όμως ήταν επί 8ετίας δήμαρχος, όχι μόνο δεν πήρε ούτε 1 ευρώ από το ΕΣΠΑ ,όχι μόνο δεν υπέβαλε ούτε μια πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν έγγραψε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ στο τεχνικό του πρόγραμμα. Αντίθετα στο προεκλογικό του πρόγραμμα, το 2010, ανέφερε ως χρηματοδοτικό εργαλείο των έργων του το πρόγραμμα JESICA. Το JESICA όμως είναι ένα πρόγραμμα δανεισμού, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει... Το συμπέρασμα των παραπάνω αδιάσειστων στοιχείων είναι ότι ο κ.Μαυρομάτης, αγνοώντας το "ζεστό χρήμα" και τις 100% χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. , μας προτείνει τον δανεισμό.Με απλά λόγια ο κ Μαυρομάτης είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που ενώ το ΕΣΠΑ "έβρεχε λεφτά" αυτός κρατούσε ομπρέλα.

Πριν δύο μέρες προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απίστευτη αποκάλυψη ,πέφτει σε νέο ατόπημα ,όχι ασυνήθιστο για το ήθος του. Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα "Θερμαϊκός Νέα Πορεία" κατηγορώντας εμένα για επιλεκτική μνήμη αναφέρει με μεγάλη αυταρέσκεια ότι ο εκσυγχρονισμός των αλιευτικών καταφυγίων, Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου είναι τα έργα του που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ....

Αγαπητοί συν δημότες .Δυο πινακίδες των έργων στέκουν ακόμα εκεί...ΑΛΙΕΙΑ 2000-2006, τότε που δεν υπήρχε ακόμα ΕΣΠΑ...

Φίλοι και φίλες ,το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στην περίπτωση καθόλου ποδάρια. Δεν με απασχολεί το ότι ο κ Μαυρομάτης επιβεβαιώνει την ίδια του την ανυπαρξία ,κι εμένα προσωπικά. Ούτε με απασχολούν απειλές ,για αγωγές αν θίξω πράγματα που δεν θέλουν κάποιοι. Άλλωστε ένα χωριό είμαστε και γνωριζόμαστε καλά. 

Με θλίβει που το πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο του τόπου μου έχει υποβαθμιστεί τόσο, ότι όλα εξαγοράζονται και ξεπουλιούνται. Οι συνειδήσεις μας και οι ηθικές μας αξίες δεν αντιστέκονται. Αυτά που σε άλλες περιπτώσεις, με άλλα ονόματα μας εξοργίζουν εδώ λειαίνονται. Γεγονότα που θα έπρεπε να δημιουργούν αποστροφή τα ανεχόμαστε. Πολιτικές και πρακτικές απεχθείς, ξεχνιούνται. Παρατρεχάμενοι, αντί να παραιτούνται συναινούν, αντί να ζητούν εξηγήσεις, σιωπούν, αντί να δείξουν ευθιξία, προσκυνούν και προσπαθούν με δακρύβρεχτα και λογοτεχνικά κείμενα να εξηγήσουν τι?  Ποιος όμως ο λόγος? Μα τον αναφέρω παραπάνω.  Όταν κάποιος ξεπουλιέται μετά χρωστά....

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Μπορεί να μας πει ο κ.Τσακμάκας , ο δήμαρχος που στήριξε και ήταν και αντιδήμαρχος του πόσα χρήματα έβγαλε από το ΕΣΠΑ ; Πόσα έργα έκανε μέσα στη Μηχανιώνα και γιατί παραιτήθηκε λίγο πριν τις εκλογές ; Λιγη αυτοκριτική δεν βλάπτει . Όταν κατηγορείς κάποιον πρέπει να είσαι ανώτερος του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τα γυρίζεις ρε φίλε; Το πρόβλημα είναι πόσα χρήματα έβγαλε από το ΕΣΠΑ ο Αλεξανδρής ή το αν έβγαλε έστω και ένα ευρώ ο Μαυρομάτης; Πάμε να κρύψουμε την ανυπαρξία και την πλήρη ανικανότητα κάοποιου με παραπλανητικές ερωτήσεις; Για να μην τρελαθούμε δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσακμάκας Γιάννης6 Απριλίου 2014 στις 11:08 μ.μ.

    Βεβαίως κ. ανώνυμε.Παιδικός σταθμός ΕΣΠΑ ,δωρεάν φοίτηση για τα παιδιά της Μηχανιώνας ,είπαμε ο κ.Μαυρομάτης κρατούσε ομπρέλα.Ανάπλαση παραλίας Ρετσέλη ,ανοικτό θέατρο ,ποδηλατόδρομος ,παιδική χαρά,υπαίθριο γυμναστήριο,γήπεδο ΒΜΧ ,κ.α.είναι στο στάδιο της μελέτης .Αυτά από μένα .Αυτά για την Μηχανιώνα....Πείτε μας εσείς τώρα ,ήταν ανικανότητα ?δεν άκουσε ποτέ για το ΕΣΠΑ?δεν ρώτησε?δεν υπήρχαν ανάγκες ?δεν είχε προσωπικό γιατί ειπε ψέματα για τα λιμάνια?Αφού δεν έχετε απαντήσεις γιατί δεν ρωτάτε?Αφού δεν θα πάρετε απάντηση,γιατί τον στηρίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, τώρα μας τα λες καλά . 3,5 χρόνια διοίκησης και ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης . Εσείς που δεν μπορέσατε να μαζέψετε τα σκουπίδια της Μηχανιώνας και να λύσετε το πρόβλημα της προμήθειας καυσήμων επι 3,5 χρόνια προσπαθείται να γίνετε τιμητές του εαυτού σας . Πόσα χρόνια θέλετε για να κάνετε έργα ; Την απάντηση θα τη λάβετε σε 50 μέρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, είναι δυνατόν να συγκρίνεις τον Τσακμάκα με τον Μαυρομάτη; Ο Γιάννης σαν αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής επί 1,5 χρόνο, με τα προγράμματα προστασίας των κοινωνικά αδύνατων συνδημοτών μας, με το πρόγραμμα ΣΤΟΠ για τη σίτιση των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, έκανε ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ επί μία οκταετία ο εκλεκτός σου κύριος Μαυρομάτης. Α, ξέχασα. Δεν έκανε τίποτα γιατί προσπαθούσε να βρει τα λεφτά που έκλεβε κάτω από τη μύτη του επί 2 χρόνια ο ταμίας του δήμου. Τέτοιο ανίκανο άνθρωπο και θέλεις να τον ξαναψηφίσουμε ως δήμαρχο για να κάνει το ίδιο "έργο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.