Στα χαρτιά έχει μείνει η έκτακτη εισφορά ύψους 400 εκ. ευρώ για τους εφοπλιστές, καθώς πέντε μήνες μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η διάταξη για την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία ενσωματώθηκε στον νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και ψηφίστηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, μέχρι τώρα παραμένει ανενεργή και μάλιστα η κυβέρνηση δεν φέρεται αποφασισμένη να την εφαρμόσει τουλάχιστον πριν από τις εκλογές.Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», το «μάτι» στους εφοπλιστές κλείνει η κυβέρνηση, η οποία περίπου πέντε μήνες μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης, δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην υπογραφή των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων και την έκδοση των εγκυκλίων, για να ξεκινήσει η καταβολή της έκτακτης εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η διάταξη, η οποία ενσωματώθηκε στον νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και ψηφίστηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, μέχρι τώρα παραμένει ανενεργή και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν φέρεται αποφασισμένη να την εφαρμόσει τουλάχιστον πριν από τις εκλογές.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της συνεισφοράς των εφοπλιστών για την αντιμετώπιση της κρίσης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που μιλά για πεντάμηνη καθυστέρηση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι «θα ήταν παράλογο να μη θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας».

Και προσθέτει: «Ο λόγος για τον οποίο οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητά τους είναι ότι προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, ιδίως σε θέματα ολοκλήρωσης των σχετικών ηλεκτρονικών εφαρμογών, οι οποίες αντιμετωπίζονται ταχύτατα».

* Όλο το ρεπορτάζ στις σελ. 50-51 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.