Ο Ακτιβιστής το είχε γράψει (είχε την πληροφορία) από 5 Μαρτίου για την συμφωνία πατρός Ματζάρη με τον Μαυρομάτη. Ήταν γνωστή σε μας και περιλάμβανε ως προίκα την κάθοδο του υιού Ματζάρη στο ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη και την πιθανή αξιοποίηση του πατρός σε θέση διαχειριστή της περιουσίας του δήμου (σε ειδικά δημιουργούμενη θέση) όταν (και άμα) αναλάβει δήμαρχος ο Κερασιώτης υποψήφιος.
Μάλιστα όταν ευθέως ζητήσαμε από τον πατέρα Ματζάρη να διαψεύσει την πληροφορία, εκείνος με "χιούμορ", και την γνωστή ειρωνεία του, μας δήλωσε ότι δεν αποφασίστηκε τίποτα αλλά αν συμβεί η προσχώρηση στο ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη γι' αυτό θα "φταίνε" τα άρθρα του ακτιβιστή.

Έκτοτε ο υιός Ματζάρη (πριν "κάτσει" η μπίλια) έκανε μια "περατζάδα" από την διαδικασία εκλογής του επικεφαλής της Συμπολιτείας στην Επανομή, όπου με την παρουσία του θέλησε να δείξει πως "το σκέφτεται" να σταθεί στο πλευρό του Σπύρου Κουζινόπουλου. Φυσικά και ήταν πρόφαση εν αμαρτία, προφανώς σκηνοθετημένη από τον μετρ του αλληθωρισμού πατέρα Αντώνη Ματζάρη που οι αξιακές του σκοπιμότητες άλλα υπαγόρευαν.
Όταν δε κάποιοι φίλοι με βάση την παρουσία του Δημήτρη Ματζάρη στην Επανομή μας "σύστησαν" να αποσύρουμε την ανάρτηση που "έστελνε" τον υιό του πατρός στο ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη (ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ: Ματζάρης με Μαυρομάτη, Κεραμιδάκης-Αλεξανδρής με Τσαμασλή;) φυσικά και αρνηθήκαμε γιατί οι εκτιμήσεις που έχουμε για πρόσωπα και πράγματα στον Θερμαϊκό (για άλλη μια φορά) μας δικαιώνουν.
Σήμερα με επιστολή (που έχει μεγάλο ψυχοκοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον και χρήζει ιδιαίτερης μελέτης) ο υιός Ματζάρη ανακοινώνει ότι εντάσσεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο Μαυρομάτη.
Όλοι θυμόμαστε πριν τέσσερα χρόνια τον πατέρα να απαντά σε εκλογικό δίλημμα επιλέγοντας τον βλάκα έναντι του ύποπτου έξυπνου. Το αντίστοιχο δίλημμα πλέον έχει τροποποιηθεί και αφού οι "ύποπτοι έξυπνοι" αναβαθμίστηκαν σε "έμπειρους" ο έτερος πόλος του διλήμματος αναφέρεται σε "διάφορους "σκοτεινούς" τύπους, ανελλιπώς και αδιαλείπτως να καταστρέφουν, ζώντας παράλληλα μια πλουσιοπάροχη ζωή".  Και εύκολα πλέον  επιλέγονται οι έμπειροι και προφανώς έξυπνοι.

Είμαστε λίγοι και γνωστοί μεταξύ μας, γνωριζόμαστε και το κυριότερο ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ !!!


Διαβάστε την επιστολή του κ. Δημητρίου Ματζάρη (που κατά την γνώμη μας στο ξεκίνημα αυτοδιοικητικής καριέρας ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να ξεφύγει από τις συμφωνίες και τις "πεπατημένες"):


Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, άκουσα για κάποιες κινήσεις του αντιπεριφερειάρχη στον δήμο μας. Οφείλω να πω πως αρχικά γέλασα, γιατί θεωρούσα αδιανόητο στον δήμο μας να προχωρήσει μια δημοτική κίνηση με τόσα βαρίδια στα πόδια της. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, το γέλιο άρχισε να εξαφανίζεται και να αντικαθίσταται από προβληματισμό. Παρότι υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις, βλέπω να συγκεντρώνονται γύρω του άνθρωποι που έχουν ασελγήσει σε βάρος του δήμου ή παλιότερα της κοινότητας Περαίας, βλέπω να μαζεύεται ένα μαύρο σύννεφο που προσπαθεί να απειλήσει τις μεγάλες προοπτικές του δήμου μας και να συνεχιστεί αν όχι να χειροτερέψει η οκταετία απραξίας που διανύσαμε. Ο κ. Αλεξανδρής είχε (έχει, η διοίκηση συνεχίζεται ακόμα και τώρα) μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη πυξίδας στην πορεία του δήμου μας, όμως το μεγάλο κακό έγινε όχι από τον ίδιο, αλλά από τους συνεργάτες του τους οποίους βλέπουμε να μεταφέρονται πακέτο στο συνδυασμό του κ. Τσαμασλή.
Είδα τον παππού μου να αρρωσταίνει και να επιβαρύνεται η υγεία του, αλλά να επιμένει σε αυτά που θεωρούσε σωστά. Είδα τον πατέρα μου να ανεβάζει 24 πίεση μετά από μια έντονη συζήτηση στο δήμο και να τον ηρεμεί στο σπίτι ο κ. Αλεξανδρής, ο παιδικός του φίλος, πολύ πριν ασχοληθεί με τα κοινά ο ίδιος. Είδα άλλες φιλίες να χαλούν είτε από παρεξηγήσεις είτε γιατί δεν μπόρεσαν να διαχωρίσουν την πολιτική δράση από την κοινωνική τους σχέση. Όλα τα παραπάνω, μεγαλώνοντας, με απώθησαν από την παραμικρή ενασχόληση με τα δημοτικά.
Αυτό που πλέον όμως δε μπορώ να κάνω είναι να μένω στην άκρη, όταν βλέπω διάφορους "σκοτεινούς" τύπους, ανελλιπώς και αδιαλείπτως να καταστρέφουν, ζώντας παράλληλα μια πλουσιοπάροχη ζωή, αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν με προσωπικές θυσίες επί χρόνια κάποιοι άνθρωποι να δημιουργήσουν. Θεωρώ αδιανόητο να φέρουμε στο τιμόνι του δήμου ανθρώπους που απλά ψάχνουν την επόμενη αγελάδα να αρμέξουν. Είναι χρέος ΟΛΩΝ των δημοτών του Θερμαϊκού να αποσοβήσουν αυτόν τον κίνδυνο. Πολύ αργότερα από τους άλλους υποψήφιους λοιπόν, παραμονή σχεδόν των εκλογών, πήρα την απόφαση να μπω κι εγώ στον αγώνα.
Μεγαλώνοντας έβλεπα τον Παναγιώτη τον Ερμείδη μέσα στο σπίτι μας. Συγγενής και οικογενειακός φίλος, στράφηκα σε εκείνον για αρκετές εφηβικές ερωτήσεις που ντρεπόμουν να ρωτήσω τους δικούς μου. Αν και Αρειανός εκείνος, τον θαύμαζα και συνεχίζω να τον θαυμάζω, κυρίως για την ευθύτητα του λόγου και της σκέψης του. Λογικό ήταν να τον πλησιάσω και να του εκφράσω τον προβληματισμό μου για τις επερχόμενες εκλογές και τον κίνδυνο που διέβλεπα στον ορίζοντα. Η προσωπική μου άποψη για τον ίδιο με έφερε κοντά στην Συμπολιτεία, όπου παρακολούθησα από κοντά και την εκλογή του κ. Κουζινόπουλου. Τελικά όμως, η διαδικασία διαμόρφωσης της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, είναι πεποίθησή μου ότι ήρθε πολύ αργά για να μπορέσει να αποτελέσει το ανάχωμα στον ερχομό της Αλεξάντερλαντ και της Θερμαϊκής Ριβιέρας.
Το τείχος λοιπόν απέναντι στον κ. Τσαμασλή και τον συνδυασμό του δε μπορεί να είναι άλλο παρά ο "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" του Γιάννη Μαυρομάτη. Άσκησε αξιόπιστη αντιπολίτευση και έθεσε τις βάσεις για την επόμενη μέρα του δήμου. Ενός δήμου που έχει αφεθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία αλλά κυρίως ομάδα ανθρώπων με προθέσεις να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο και όχι να βοηθηθούν από αυτόν. Τόσο η εμπειρία του κ. Μαυρομάτη όσο και το επίπεδο των υποψηφίων συμβούλων αποτελεί εγγύηση ότι ο δήμος θα μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Με μια σωστή επιλογή προσώπων, γιγαντώνεται η προοπτική ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν, δέχομαι την τιμή που μου έκανε ο Γιάννης Μαυρομάτης προσκαλώντας με να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία". Φτάνουν τόσα χρόνια χαμένα, δεν πρέπει να χαθούν άλλα...


Δημήτρης Ματζάρης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Προφανώς Χρήστο εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Μέχρι πότε θα κάνεις σπέκουλα εις βάρος των άλλων και πότε θα αποφασίσεις να βοηθήσεις αυτό τον τόπο με σοβαρότητα και όχι με εξυπνακίστικες ατάκες; Ο υιός Ματζάρης έχει όνομα και προσωπικότητα. Λέγεται Δημήτρης Ματζάρης είναι καθηγητής Φυσικός και πιλότος στην AEGEAN εδώ και έξη χρόνια και προφανώς δεν κινείται όπως εσύ από ιδιοτέλεια ούτε και ο πατέρας του διεκδικεί τίποτε.
    Υ.Γ Μου ζήτησες κάποτε να σου πω κάτι που αφορούσε ένα συμπολίτη μας. Στο γράφω τώρα αλλά αφορά εσένα. Ένας γάτος ονειρεύτηκε ότι ήταν άνθρωπος που ονειρεύτηκε ότι ήταν γάτος και όταν ξύπνησε δεν ήξερε αν ήταν άνθρωπος ή γάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τελικά ήταν υποψήφιος της συμπολιτείας τίποτα απο αυτά που γράφεις δε θα ίσχυε. Οταν φωτογραφίθηκε εκέι ήταν σύμβολο προόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θανάσης Παπατόλιος4 Απριλίου 2014 στις 11:09 π.μ.

    Οι αποφάσεις κάποιων υποψηφίων δεν είναι καθόλου τυχαίες

    Κάποτε όταν ήμουν πιτσιρικάς καθόμουνα σε ένα μαντρότοιχο στο χωριό μου και παρακολουθούσα εκστασιασμένος έναν κόκορα να κυνηγά μια κότα. Δίπλα μου ένας παππούς έστριβε τσιγάρο και πρόσεξε τον τρόπο που παρακολουθούσα τη σκηνή που εξελίσσονταν μπροστά μου.

    Με ρώτησε λοιπόν τι παρατηρώ και του απάντησα ότι περιμένω να δω πως θα καταλήξει αυτή η κόντρα του κόκορα με την κότα. Ο παππούς λοιπόν χαμογέλασε άναψε το τσιγάρο που έστριβε και μου λέει – όλα εξαρτιόνται από την κότα.- -γιατί ; ρωτάω εγώ , -γιατί αυτή τι στιγμή η κότα τρέχει και σκέφτεται , να επιβραδύνω το ρυθμό και να με φτάσει ο κόκορας θα με πουν οι άλλες κότες πουτ…..α , να συνεχίσω να τρέχω, θα χάσω το πηδ…μα ,τι να κάνω; - εσύ μου λέει τι πιστεύεις ότι θα κάνει; Του απαντάω και γω ως παιδί αφελέστατα , θα συνεχίσει να τρέχει.- Έχασες μου λέει. -Γιατί; Ρωτάω. Γιατί στην επόμενη στροφή η κότα θα σκοντάψει, -πως θα σκοντάψει ρωτάω , από μόνη της μου λέει,είναι μια καλή δικαιολογία να τη φτάσει ο κόκορας και να πούνε οι άλλες κότες , η καημένη σκόνταψε, δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του και ή κότα έπεσε. Φεύγοντας ο παππούς μου είπε ποτέ μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και πάντα να κοιτάς τι κρύβεται πίσω από κάθε ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κύριε Ματζάρη εννοείτε σοβαρότητα το να τρέχει ο γιός σας πίσω από τον άνθρωπο που κατέστρεψε τη Μηχανιώνα και τη βούλιαξε στα χρέη, τότε να τον χαίρεστε το "σωτήρα" που τάχαμου-τάχαμου "θα βοηθήσει αυτό τον τόπο". Και απορώ που αφήσατε να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, δανείζοντας το όνομά σας σε έναν άνθρωπο ο οποίος το... "μεγαλόπνοο έργο" που έκανε στη Μηχανιώνα, θέλει να μας το επεκτείνει τώρα στην Περαία και τον υπόλοιπο δήμο Θερμαϊκού. Κρίμα κύριε Αντώνη που σας εκτιμούσα και σας ψήφιζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παπαδόπουλος Γεώργιος4 Απριλίου 2014 στις 3:20 μ.μ.

    Μα είναι λογικό ο άνθρωπος να ακολουθήσει την πυξίδα που χρησιμοποίησε ο κύριος Μαυρομάτης ορμώμενος από τα μεγαλόπνοα έργα του στην Μηχανιώνα. Δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει την Μηχανιώνα με το Σίδνευ εεε τον Τρίλοφο ήθελα να πώ μόνο με 30 στροφές. Πολλά έργα, εκατομμύρια πέσανε στην Μηχανιώνα τόσα χρόνια και αλλάξανε την μορφή της μην με ρωτάτε όμως πού. Μέχρι και δωρεάν πετρέλαιο θα έφερνε από την Λιβύη αλλά τώρα έφυγε ο Καντάφι και τελικά δεν μπορεί να το φέρει.
    Αλλά τον τύφλωσαν οι διοικητικές ικανότητες του Γιάννη που τον έκλεβαν για έξι μήνες και καλά, και αυτός δεν έπαιρνε χαμπάρι. Τελικά μετά από κουστουμπουλιά κατάφερε να το ανακαλύψει. Τώρα το γεγονός ότι από μήνα σε μήνα αυξανόταν το ποσό δεν παίζει ρόλο.
    Τα κακόβουλα κουτσουμπολιά λένε ότι η οικογένεια Ματζάρη άκουγε Γιάννη και έτρεχε με χίλια μακρυά. Για αυτό και ο Δημήτρης για να τους αποδείξει ότι έχει προσωπικότητα πήγε με τον Γιάννη.
    Συγχαρητήρια στον Δημήτρη που θέλει να βάλει πλάτη να μην βγεί ο Τσαμασλής, αλλά θέλει να βάλει πλάτη στον καθόλα επιτυχημένο Πασοκο-υποσχομενακια ρουσφετολόγο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΖΑΡΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΣΕΛΓΕΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΕΠΕ.ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνη για να εμφανιστεί ξανά το χαμόγελο και το γέλιο στα χείλη του Δημήτρη, πες μας το ανέκδοτο του μπακάλη με το υπάλληλο (κλέφτη) που αφηγούσουνα στις εκλογές του 2010 για να πείσεις τους συνδημότες μας, για την επιλογή προτίμησης σου στο πρόσωπο του «άχρηστου» Αλεξανδρή έναντι του «αχρείου» Μαυρομάτη όπως έλεγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.