Οι υποψήφιοι μπαίνουν στη μάχη των εξετάσεων, με τις προσδοκίες και τις αμφιβολίες τους. Θα πάρουν, το επιθυμητό αποτέλεσμα ? Η διαδικασία, είναι δίκαιη ?

Ας σκεφτούμε καλύτερα. Τι αξίζει πραγματικά ? Η εισαγωγή σε κάποια σχολή, με τις επαγγελματικές και κοινωνικές προεκτάσεις (στη ζωή ενός ανθρώπου) ?

Η μήπως, η αναζήτηση του καλού, σε κάθε κομμάτι της ζωής ? Να είστε σίγουροι, ότι ένας καλός άνθρωπος δε χρειάζεται ένα «χαρτί» με σφραγίδες, για να αφήσει το αποτύπωμά του σ αυτό τον κόσμο.
Οσο για τον δεύτερο προβληματισμό, θα σας θυμίσω την άποψη του κορυφαίου επιχειρηματία, Bill Gates. «Η ζωή, δεν είναι δίκαιη. Συνηθίστε το».

Καλύτερα να αποφύγετε (έστω προσωρινά), αυτούς τους προβληματισμούς. Συμμετέχετε, σε μια ανταγωνιστική διαδικασία. Η όποια θετική έκβαση, είναι αποτέλεσμα της δική σας προσπάθειας. Στην αντίθετη περίπτωση, πρέπει εμείς (οι καθηγητές) να χρεωθούμε τις ευθύνες. Ηταν δικό μας καθήκον, να σας εμπνέουμε την αγάπη στο μάθημα. Ηταν δικό μας λάθος, να εστιάσουμε αποκλειστικά στο «έργο» και να αγνοήσουμε τον άνθρωπο.
Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε μαζί μου, το όμορφο «ταξίδι» στη αναζήτηση της γνώσης. Καλή τύχη στη ζωή σας.

Νεκτάριος Σιδηρόπουλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.