Τεράστιο το πολιτικό μήνυμα από τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του νερού.
Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακρούσει πρύμναν και να κάνει γαργάρα την πρόθεσή της να ξεπουλήσει σε ιδιώτες την ΕΥΑΘ.
213.508 πολίτες τάχθηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού (ποσοστό 98,04 %) ενώ μόλις 4278 ψήφισαν θετικά στο ξεπούλημα σε ιδιώτες.
Σε σύνολο 192 εκλογικών κέντρων μόλις σε 2 δεν διεξήχθη ψηφοφορία και σε 9 εκλογικά κέντρα που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ.

Δελτίο τύπου των εθελοντών και εθελοντριών του Δημοψηφίσματος για το Νερό στο Δήμο Θερμαϊκού.

Αγαπητοί εθελοντές και αγαπητές εθελόντριες, Μαρία, Γεωργία, Χρήστο, Ευαγγελία, Βάσω, Δέσποινα, Βασίλη, Αφροδίτη, Ρένα, Παναγιώτη, Δωροθέα, Απόστολε, Θανάση, Χαρά, Σουζάνα, Γιώργο, Αθανασία, Λουκία, Γιώτα, Σοφία, Φωτεινή, Μιχάλη, Παύλο, Κυριάκο, Αλεξάνδρα, Αθηνά, Γιάννη, Κατερίνα, Αναστασία, Στέλιο, Πέτρο, Ιάκωβε, Διονύση. Κώστα, Ελένη, Βασιλική, Όλα, Νίκη, Ιφιγένεια, Τούλα, Αργυρώ, Ελευθερία, Μαρουτσέλα, Φώτη, Ναυσικά, Αλίκη, Ντίνα, Αλέξη, Αντώνη, Αστέρη, Δάφνη, Δήμητρα και πολλοί άλλοι και άλλες τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρθηκαν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ό ένας τον άλλον και να γιορτάσουμε μία μεγάλη μέρα. Τη μέρα που οι πολίτες έδειξαν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την διαχείριση των κοινών μας αγαθών.
Μπράβο μας σε όλους μας είτε βοήθησαν λίγο είτε πολύ είτε απλά δήλωσαν εθελοντές και εθελόντριες αλλά δεν μπόρεσαν τελικά να βοηθήσουν, είτε αν και δεν το δήλωσαν ήταν παρόντες και παρούσες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και βέβαια μπράβο στους 10.808 πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού  που θέλησαν να εκφραστούν μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία. Είναι μία γιορτή της δημοκρατίας, των πολιτών, της εμπιστοσύνης που μπορούμε να δείξουμε ο ένας στον άλλο, η οποία αποτελεί τη βάση για να πάρουμε όχι μόνο το νερό αλλά την κοινή ζωή στα χέρια μας. Η εμπειρία της συναπόφασης εμπεριέχει μία αίσθηση της δικαιοσύνης, της κοινότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Παράλληλα όμως ή εμπειρία της συναπόφασης είναι γοητευτική και δίνει την αίσθηση των άπειρων δυνατοτήτων να οικοδομούμε καθημερινά, εδώ και τώρα, το διαφορετικό και το ποικίλο που δεν αποκλείει κανέναν / καμία, αντίθετα τον/την έχει ανάγκη για να υπάρξει.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά ανά εκλογικό κέντρο
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.