«Όταν οι Ναζί έπαιρναν τους κομμουνιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα κομμουνιστής. Όταν φυλάκιζαν τους σοσιαλδημοκράτες σιώπησα, δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης. Όταν έπαιρναν τους συνδικαλιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα συνδικαλιστής. Όταν έπαιρναν εμένα, δεν είχε μείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί».

Μάρτιν Νίμελερ 1946

«Τον αντίπαλό μας, τον εχθρό μας, δεν τον πολεμάμε με τα όπλα που αυτός επιθυμεί!»

Του Στέφανου Πρίντισιου


Μακάρι χίλιες φορές να διαψευστώ, αλλά μερικά πράγματα επιβάλλεται να δημοσιοποιηθούν, όχι μόνο για να μη αισθανόμαστε κατόπιν εορτής κεραυνοβολημένοι, κάνοντας τον ανήξερο αλλά το κυριότερο μήπως προϊδεασμένοι καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις επερχόμενες καταστάσεις, τις απ’ όλους μας βέβαια απευκταίες.

Είναι γνωστό και παραδεκτό ότι η οικονομική κρίση, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν σε φασιστικά φαινόμενα.

«Εχουµε οικονοµική ανασφάλεια, πολίτες απογοητευµένους από τη δηµοκρατία, ξενοφοβία και γενικά πολλά από τα συµπτώµατα που γνώρισε η Ευρώπη τα πρώτα χρόνια µετά τον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο και µετά την οικονοµική κρίση του 1929 και που µε τη σειρά τους προλείαναν το έδαφος για την εµφάνιση των φασιστικών καθεστώτων σε Ιταλία και Γερµανία».

(Ρ.Ο. Πάξτον, Το Βήμα).

Ο χειρισμός του θέματος του νεοναζισμού που εκφράζεται σήμερα από τη Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, κατά τη γνώμη μου είναι καθαρά ψηφοθηρικός. Τα εξελισσόμενα, με τον συγκεκριμένο τρόπο, φοβάμαι πως όχι μόνο δεν θα ενισχύσουν τη Δημοκρατία αλλά θα την αποτελειώσουν! Οι διαδικασίες παραπέμπουν περισσότερο σε φιλονικίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μοχθηρών γειτόνων για την κυριότητα του οικοπέδου, παρά σε υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Καλύτερα το προλαμβάνειν... αλλά όχι «κατά το δοκούν» (όπως νομίζει ο καθείς)!

Ταΐζουμε καθημερινά το σκυλάκι με υπακτικά σκευάσματα και έντρομοι μετά προσπαθούμε να κρύψουμε τα σκατά κάτω από το χαλάκι! Το ανησυχητικό σήμερα είναι ότι ένα σημαντικό αριθμητικά μέρος της κοινωνίας μας συνεχίζει να είναι βαθιά συντηρητικό, έτοιμο να δεχτεί οποιαδήποτε οικονομική λύση, προερχόμενη από τον οποιοδήποτε, ακόμα κι αν πρόκειται είτε για έλληνα δικτάτορα, είτε για γερμανό κατακτητή!

Κατά κυριολεξία δεν γκρεμίστηκε απολύτως τίποτα από το παλιό κατεστημένο.

Κατακρημνίστηκε μόνο το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, με το παλιό κατεστημένο όχι μόνο ανέγγιχτο αλλά και ενισχυμένο! Είναι αυτό το παμπάλαιο κατεστημένο που για να συνεχίσει να επιβιώνει θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα! Εάλω η πόλις; Να γνωρίζουμε τουλάχιστον ότι η κερκόπορτα άνοιξε διάπλατα και παραμένει ανοιχτή! Αν ανοίχτηκε πατριωτικά για να επισκευαστεί, αν ανοίχτηκε προδοτικά για να επιτρέψει την εισβολή ή αν ανοίχτηκε αφελώς για να ανακαινισθεί, ίδωμεν!

Το γεγονός πάντως που πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει είναι ότι η κερκόπορτα όχι μόνο είναι ολάνοιχτη αλλά είναι και φωταγωγημένη!

«Ελληνικέ Λαέ Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής… Η Κυβέρνησις δηλοί κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας διά παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους. Όπως συμβαίνει εις όλας τας πολιτισμένας Χώρας. Διότι πραγματική ελευθερία υπάρχει εκεί όπου υπάρχει Νόμος. Εκεί, όπου η ελευθερία του ενός φθάνει μέχρι του σημείου, εις το οποίον αρχίζει η ελευθερία του άλλου.»

Και ενώ το 1967 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραδέχτηκε τη συνταγματική εκτροπή, σήμερα μπορεί να κάνει ανενόχλητος τα ίδια, παραμερίζοντας το κοινοβούλιο, κινούμενος στα περίφημα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και εφαρμόζοντας τα πρόσφατα διατάγματα της Δημοκρατίας μας και τις πρακτικές της!

Έχοντας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα μία σταθερή εκλογική βάση υποστηρικτών, ικανό ποσοστό ανοχής και άλλο τόσο αδιαφορίας, με τα κατάλληλα ερείσματα σε κρατικό μηχανισμό, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, το μόνο που θα περιμένει είναι η εκδήλωση μιας μικρής χρονικής διάρκειας έντεχνης και προσχεδιασμένης κοινωνικής αναταραχής. Αυτή η καλά μελετημένη αναταραχή θα δώσει την αφορμή να επαναληφθούν τα πρόσφατα γεγονότα, με σιδηροδέσμιους αυτή τη φορά (συνοδεία των ιδίων ίσως κουκουλοφόρων) όχι τους νεοναζί χρυσαυγίτες, αλλά τους βαπτιζόμενους εν μία νυκτί «καταχραστές της Δημοκρατίας», σημερινούς πολιτικούς ηγέτες!

Και μη νομίσετε πως θα είναι τόσο αφελείς να ορίσουν πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο και υπουργoύς τον Κασιδιάρη με τα λοιπά επωασμένα χρυσαβγόπουλα!

Όχι. Όλοι αυτοί προσχηματικά θα είναι παρέα στα κελιά με τους νυν πολιτικούς μας ταγούς!

Κάποιοι άλλοι άμεμπτοι, αμόλυντοι και άσπιλοι, με «καθαρά χέρια» θα παίρνουν κεφάλια στο όνομα της υπεράσπισης της καινούργιας μας Δημοκρατίας, της Νέας Ελλάδας μας, αφού το σημερινό κοινοβούλιο με τις πρακτικές του, φρόντισε ήδη να νομιμοποιήσει την ευθανασία του!!!

Αυτοί δεν είναι αναγκαίο σήμερα να φορούν στρατιωτικές στολές αλλά μαύρα κοστούμια με μπλε γραβάτα!

Εφιαλτικά όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, δυστυχώς όμως όχι ανιστόρητα. Μπορούν να αποφευχθούν, αρκεί να εστιάσουμε την προσοχή μας βλέποντας και αντιμετωπίζοντας καίρια τις αιτίες που τρέφουν το μαύρο φίδι και όχι το χρυσό του πουκάμισο, το οποίο κάλλιστα αλλάζεται σε όποιον χρωματισμό βολεύει! Διαφορετικά θα πρόκειται δυστυχώς για Πύρρειο Νίκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Μανώλης Γλέζος:

«Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν»

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.