του ακτιβιστή

Κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (παρότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο συνεπείς εξαιτίας της επαγγελματικής τους ενασχόλησης - δικηγόροι αναφέρει το προεκλογικό έντυπό τους) δεν δείχνουν να σέβονται την εκλογική νομοθεσία και ειδικά το άρθρο 8 του ν. 3202/2003 (Α΄ 114) που αναφέρεται στις απαγορεύσεις και τον τρόπο προβολής των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο. Δείχνοντας πως γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους νόμους, όντας υποψήφιοι. Πόσο μάλλον όταν θα γίνουν και εκλεγμένοι.
Παραθέτουμε φωτογραφίες που μας έχει στείλει αναγνώστης του ακτιβιστή που δείχνουν αφίσες συγκεκριμένου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Θερμαϊκός - Νέα πορεία του κ. Γιάννη Μαυρομάτη.
Και φυσικά το αντίστοιχο άρθρο του νόμου, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο νομικός και φέρελπις δημοτικός του σύμβουλος.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ
ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤ Α ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


'Αρθρο 8
Απαγορεύσεις για τους υποψηφίους κατά την προεκλογική περίοδο.

Κατά την προεκλογική περίοδο απαγορεύεται στους υποψήφιους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους:

α. Η λειτουργία εκλογικών κέντρων από υποψηφίους ή από τρίτους χάριν υποψηφίων.

Η παραχώρηση της χρήσης ή η μίσθωση υπαίθριων ή στεγαζόμενων χώρων, από και προς τρίτους, για τη λειτουργία εκλογικών κέντρων και εντευκτηρίων, κάθε μορφής, σε σχέση με την προβολή υποψηφιότητας, συνιστά ποινικό αδίκημα για τους κύριους των ακινήτων, τους εκ μισθωτές και τους μισθωτές τούτων, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

β. Η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανώ, πανώ, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προσωπική τους προβολή, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

Οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων υποχρεούνται για την άμεση καθαίρεση των αεροπανώ και πανώ, την αποκόλληση των γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών κ.λπ., την αποσυναρμολόγηση των πρόσκαιρων κατασκευών και τον καθαρισμό από χρωστικές ουσίες των εξωτερικών χώρων. Παράβαση της ανωτέρω υποχρέωσης, εφόσον έχει προηγηθεί σχετική έγγραφη ενημέρωση από την Τοπική Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 15 του παρόντος νόμου, επισύρει την κύρωση της παραγράψου 3 του άρθρου 20 του νόμου αυτού.

γ. Η διακίνηση κάθε μορφής ένθετων φυλλαδίων μέσω του τύπου ή μέσω καταστημάτων δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται εντός της διοικητικής περιφέρειας της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ή του οικείου Δήμου.

δ. Η διακίνηση προεκλογικού υλικού από υποψηφίους μέσω του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των κρατικών Ν.Π.Ι.Δ., των επιχειρήσεων των Ο. Τ .Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο. Τ .Α.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Την ίδια ακριβώς τακτική (αφίσες σε κολώνες, αφίσες σε στάσεις λεωφορείων) έχει ακολουθήσει και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κα Χαραλαμπίδου. Έχουν γεμίσει οι κολώνες και οι στάσεις στην Αμπελοκήπων με τις αφίσες της!!! Ντροπή για το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τα άλλα εμπλέκει και την οικολογία στα πόδια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που θα πάει...Θα μάθει και τούτος. Αλλά πρώτα ρε παιδιά να το εκλέξουμε το (καλό)παιδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο του νόμου στο οποίο αναφέρεσθε θα ήταν καλό να το ελέγχετε πρώτα και μετά να το αναρτάτε.
    Το άρθρο 8 του ν. 3463/2006 αναφέρει:
    Αρθρο 8

    Ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών

    Η ονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών γίνεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση του οικείου το­πικού συμβουλίου ή παρέδρου και σύμφωνη γνώμη επι­τροπής, στην οποία συμμετέχουν:

    α. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης ή της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης και Διοίκησης του νομού, ως πρόεδρος.

    β. Δύο εκπρόσωποι της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από τη Διοικούσα Επιτροπή της και

    γ. Δύο καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ 02, οι οποίοι ορίζονται, μαζί με τους αναπλη­ρωτές τους, από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμ­ματέα της οικείας Περιφέρειας. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο γραμματέας και ο αναπληρωτής του, οι οποίοι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας του κλάδου Π Ε Διοικη­τικού.

    Η μετονομασία επιτρέπεται, για εξαιρετικούς λόγους και γίνεται με την ίδια διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ανώνυμο 17 Μαΐου:
    Φυσικά και έχετε δίκιο στην παρατήρησή σας. Πρόκειται για το άρθρο 8 του ν.3202 για "Εκλογικές δαπάνες κατά τις νομαρχικές και δημοτικές εκλογές...." που περιλαμβάνω αυτούσιο στην ανάρτησή μου. Και από λάθος αναφέρομαι στον ν.3463/2006 που αναφέρεται στην κύρωση του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
    Η ουσία πάντως του ποστ βρίσκεται αλλού και σαφώς γίνεται αντιληπτό από την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.