Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια μιας μητέρας να συγκεντρώσει «καπάκια» από πλαστικά μπουκάλια για την νοσηλεία της 4χρονης κόρης της. Η 4χρονη Ελένη Παρασκευοπούλου πάσχει από το σύνδρομο WEST και πρέπει να ακολουθήσει μια θεραπευτική αγωγή στο Εξωτερικό για να μπορέσει – ίσως – να σταθεί στα πόδια της. Η μητέρα χρειάζεται 4.000 ευρώ, γνωρίζει τι θα πει οικονομική κρίση και για τον λόγο αυτό δεν ζητάει χρήματα αλλά καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια, τα οποία αγοράζει εταιρία ανακύκλωσης στην Τσεχία.

Ένα δίκτυο εθελοντών ανά την Ελλάδα συγκεντρώνει τα καπάκια. Στην Κρήτη η συλλογή γίνεται στα Χανιά. 

Για τον Ν. Χανίων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο κινητό τηλέφωνο: 6999597809 με την κ. Eιρήνη Κορωνάκη και κ. Ναταλία Επιτροπάκη στο κινητό τηλέφωνο: 6974803294. Για το Ν. Ηρακλείου μπορείτε να επικοινωνήσετε στο κινητό τηλέφωνο: 6986172362 με την κ. Ιβέτα.

Κάτι τόσο μικρό που συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια μπορεί να βοηθήσει ένα μικρό παιδί. Την Πέμπτη 1/05/2014 απο τις 12:00 έως τις 1:00 μ.μ στην έδρα του Συλλόγου μας – Αποστόλη 22 Ερέτρια, μαζεύουμε καπάκια για την Μικρή Ελένη ή Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε στο :6980730635.

Στη Λάρισα τη συλλογή καπακιων ανέλαβε η ομάδα «Μαμάδες απο Λάρισα», οι τοποθεσίες που μπορείτε να παραδώσετε τα καπάκια είναιΠερραιβού 8  / Νομαρχία / Σύνδεσμος Monsters, 7-10 απογευματινές ώρες και στο βιβλιοπωλείο «Γραμμή» Ολύμπου 25, ώρες καταστημάτων. Τελική ημερομηνία συλλογής τέλη Ιουνίου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και με την κ. Evi Koutsogianni (Προφίλ Facebook). 

Ζητούνται εθελοντές με παρότρυνση και της Οικογένειας του e-Charity.gr magazine, που το επόμενο διάστημα θα διοργανώσει μεγάλη καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Βόλο για να συγκεντρωθούν τα καπάκια. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που εθελοντές σπεύδουν να βοηθήσουν από κάθε γωνιά της χώρας. Για τον λόγο αυτό, η μητέρα κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να αναλάβουν την συγκέντρωση τους τοπικά και έπειτα με ανακοινώσεις στην επίσημη σελίδα στο Facebook. Όσοι μπορούν να αναλάβουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την μητέρα  στο κινητό τηλέφωνο 6989507628.

Από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης της δράσης, Εταιρία Μεταφορών, η GPL Μεταφορική, διέθεσε τον εαυτό της αρωγό στην σημαντική αυτή δράση. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, να απευθυνθούν στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ: «καπακια για την Ελενη» / Δέλτα gpl Μεταφορική, Μαρίνου Αντύπα 6Α, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 57009.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.