Τελικά μετά από επανειλημμένες οχλήσεις τοπικών παραγόντων και παραγοντίσκων, καταστηματαρχών και της πλειοψηφίας των κατοίκων της Αγίας Τριάδας η διοίκηση του Θερμαϊκού (λίγο πριν την  επίσημη αποχώρησή της) έδωσε την εντολή κατεδάφισης των δύο περιπτέρων στην παραλία της Αγίας Τριάδας.
Οι δύο άλλοτε εμβληματικές κατασκευές (χτίστηκαν στην εποχή της χούντας, όπως μας πληροφόρησαν ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής) που δόθηκαν αρχικά σε ανάπηρους του πολέμου, παρέμεναν τα τελευταία χρόνια κλειστά και λόγω της βρωμιάς που συγκέντρωναν (που δεν ήταν μόνο εκεί φυσικά)  αποτελούσαν εστία μόλυνσης, όπως κατήγγειλαν καταστηματάρχες με επιστολή τους τον Δήμο Θερμαϊκού.
Και ενόψει εκλογών (ψηφαλάκια γαρ) οι κεραίες των υπευθύνων "έπιασαν" επιτέλους το αίτημα.
Με γκρέηντερ και εργαζόμενους του Δήμου πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση την παραμονή της Πρωτομαγιάς. Επιβλέπων ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Βασίλης Αθανασιάδης, που μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει απόφαση κατεδάφισης από την πολεοδομία, γεγονός που αμφισβητούμε καθόσον δεν έχουμε δει την σχετική  απόφαση.
Θα θέλαμε να προσθέσουμε και μια φωνή σκεπτικιστική και διαφορετική που ανήκει στον Πρόεδρο των Θρακιωτών Αγίας Τριάδας, κ. Άγγελο Σιδηρόπουλο. Κατά την άποψή του θα μπορούσε να μην γκρεμιστεί το ένα περίπτερο, το οποίο ήταν από τα λίγα τουβλόκτιστα που υπήρχαν και το οποίο με ελάχιστο κόστος (αμμοβολή) θα μπορούσε να παραμείνει σαν διατηρητέο κτίσμα που θα χαρακτήριζε την σκάλα της Αγίας Τριάδας.

ΥΓ. Η κατεδάφιση των δύο περιπτέρων ανέδειξε για μια ακόμα φορά το μεγάλο θέμα της έλλειψης διαχείρισης των ογκωδών. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τα μπάζα πετάχτηκαν στον χώρο πίσω από το ΚΑΠΠΑ που συνεχίζει να λειτουργεί ως σκουπιδότοπος αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την λανθασμένη προσέγγιση από την διοίκηση της διευθέτησης ζητημάτων καθαριότητας στον Δήμο.

ακτιβιστής












Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.