Νομίζουμε ότι το γαρ πολύ της ανασφάλειας γεννά λαϊκισμό και μεγάλο παραμύθι.

Και διαπιστώνουμε  πως έχουν ξεπεράσει πλέον και τον ίδιο τους τον εαυτό οι δίδυμοι (όσον αφορά τις παλαιοκομματικές μεθόδους, τα ταξίματα, τα ρουσφέτια και την υποσχεσιολογία .... για να μην πούμε και  άλλα και κινδυνεύσουμε να μας τραβάνε με αγωγές και μηνύσεις .... γιατί δεν αποδεικνύονται εύκολα αλλά όλοι τα γνωρίζουν πλέον), ομογάλακτοι υποψήφιοι δήμαρχοι του συστήματος.
Και ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος προηγείται του άλλου σε λαϊκισμό, παλαιοκοματισμό, μαυρογιαλουρισμό και άκρατη υποσχεσιολογία. Ευτυχώς που μένει μόνο μια μέρα γιατί δεν θα ήταν απίθανο να μας υποσχόταν να μας ξεχρέωναν και τα δάνειά μας, προκειμένου να ψηφοθηρήσουν ασύστολα.
Ενέργεια τζάμπα έταζε ο ένας (το μάζεψε τελευταία), 250.000 (ή 5.000% αύξηση) για κοινωνικές παροχές αντέτεινε ο άλλος. Ενυδρείο ο ένας, υπόγειους υφάλους ο άλλος. Αλεξάντερλαντ στην Περαία ο ένας, αλλαγή της πρωτεύουσας του Δήμου από την Περαία στην Επανομή ο άλλος. Καραβάκι "Κωνσταντή" (που από αστική θαλάσσια συγκοινωνία έγινε τουριστικές τσάρκες στον Θερμαϊκό) θα φέρει ο ένας, θαλάσσια τουριστική σύνδεση με Σποράδες, Πιερία και Άγιον Όρος ο άλλος. Θερμαϊκή Ριβιέρα υπόσχεται πρώτος,  φαραωνικού τύπου αναπλάσεις στη Μηχανιώνα αφήνει να διαρρέεται ο άλλος.
Σήμερα όπως πληροφορούμαστε στην πραγματικά ισχνή προεκλογική συγκέντρωσή του στην Επανομή, ο κ. Μαυρομάτης ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ να αλλάξει την έδρα του Δήμου από την Περαία στην Επανομή, αν και εφόσον εκλεγεί.
Και βέβαια πέρασε σε δεύτερη μοίρα η "χοντράδα" ότι " ΘΑ απομακρύνει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από ευαίσθητες περιοχές". Αυτός που εγκατέστησε την πρώτη μεγάλη κεραία (έναντι τιμήματος - πενιχρού) στην Μηχανιώνα όταν ήταν Δήμαρχος, αυτός τον συνδυασμό του οποίο "κοσμεί" με την παρουσία του ο κεραιάρχης πρώην Πρόεδρος, αυτός  "ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ....

Ας μην γελιόμαστε πλέον. Η άνοδος της Συμπολιτείας και ο ορατός πλέον κίνδυνος να τους πάρει το ποτάμι της οργής και λαϊκής κατακραυγής των δημοτών, σε συνάρτηση με τις απογοητευτικές συγκεντρώσεις τους χθες και σήμερα στην Επανομή (και των δύο) αλλά και χθες και σήμερα στην Μηχανιώνα ( ο ένας είχε τους μισούς απ' ότι είχε στην αντίστοιχη προεκλογική του '10 με βροχή και ο άλλος κλείστηκε στο ΚΑΠΗ μην τολμώντας να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά στο εκλογικό του κέντρο) αλλά και καταγεγραμμένες αντιδράσεις πολιτών προς το πρόσωπό τους (έμμεσα και άμεσα) είναι οι παράγοντες που τους "αναγκάζουν"  να ξεπεράσουν και τον Μαυρογιαλούρο και ΝΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
Ο καιρός γαρ εγγύς....

Ιδού το δελτίο τύπου του κ. Μαυρομάτη:

 “Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα το βράδυ οι κάτοικοι της Επανομής την δέσμευση του Γιάννη Μαυρομάτη, πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τον ορισμό της Επανομής, ως μητροπολιτικής έδρας του δήμου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» υπογράμμισε με αυτόν τον εμφατικό τρόπο την διακήρυξή του για ισόρροπη ανάπτυξη των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου. Ταυτόχρονα απέδειξε τη σταθερή του άποψη, ότι οι περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια έμειναν πίσω εξαιτίας της πολιτικής της σημερινής διοίκησης θα πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά, ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Σε αυτή τη διαδικασία τα θεσμικά μέτρα, όπως αυτό που πρότεινε ο Γιάννης Μαυρομάτης για την Επανομή, είναι εξίσου σημαντικά με τα πρακτικά μέτρα, της επαρκούς χρηματοδότησης και της κάλυψης των σημαντικών κενών που υπάρχουν στο επίπεδο των υποδομών. Όπως ανέφερε σήμερα στην ομιλία του ο Γιάννης Μαυρομάτης το σχέδιο του για την Επανομή προβλέπει –μεταξύ άλλων – την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, την βελτίωση των οδικών αξόνων και συνδέσεων της περιοχής, τον εξωραϊσμό του κέντρου της Επανομής, την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από ευαίσθητες περιοχές και την αξιοποίηση των τουριστικών και περιβαλλοντικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ποταμού με την επαναλειτουργία των αναψυκτηρίων, αλλά και την δυναμική παρέμβαση του δήμου για την συναξιοποίηση του κάμπινγκ της Επανομής”.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Βρε ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει ο...Συρανό ντε Μπερζεράκ στην φωτογραφία ;
    Α, το βρήκα ! Τον...Πινόκιο !
    Αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω...ο Μαυρομάτης που αναφέρεται στο άρθρο, έχει καμία σχέση με τούτους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παπαδόπουλος Γεώργιος16 Μαΐου 2014 στις 12:44 π.μ.

    Μεγάλη ΑΠΟΤΥΧΙΑ του Μαυρογιαλούρου μη εκλογή του από την πρώτη Κυριακή!!!
    4 χρόνια προετοίμαζε συνδυασμό για να μαζεύει ανεμοσκορπίσματα στις καθυστερήσεις του προεκλογικού αγώνα. Ένα μέτριο προς χαμηλό επίπεδο ψηφοδέλτιο, βασισμένο στα οικογενειακά μαντριά. Με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις που ανεβάζουν το επίπεδο.
    Ανθυποψήφιοι που κάνανε ψηφοδέλτια μέσα σε ελάχιστους μήνες.
    Μόνο 4 υποψήφιοι αφού κατάφερε με υπόγειο τρόπο να σβήσει και τον Κούλη που θα τον έκοβε στην Μηχανιώνα.
    8 χρόνια δήμαρχος με άπειρα ρουσφέτια κάθε λογής και άπειρες υποσχέσεις!
    3,5 χρόνια αξιωματική αντιπολίτευση, έχοντας απέναντι του μια ασύνδετη χολωμένη από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις Δημοτική διοίκηση. Οικονομικές συνθήκες χείριστες για τον Δήμο από την μεταπολίτευση και μετά, με αποτέλεσμα οι λόφοι σκουπιδιών και άλλα πολλά.
    Πάλι υποσχέσεις ρουσφέτια, βλέπεις υποψήφιο και ξέρεις και το ρουσφέτι ή την θέση που του έχει τάξει.
    Όχι ότι ο Τσαμασλής πάει πίσω!
    Ανικανότητα να κερδίσει τις εκλογές απ την πρώτη Κυριακή;
    ΟΧΙ, επιτυχία ορισμένων δυνάμεων που διψάνε για ισονομία και αγαπάνε το καλό του τόπου μας! Χωρίς κουτάλες και χούφτες στο μέλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.