(Μοναδικός στην κοινοτοπία του)

Για άλλη μια φορά ο συνδυασμός Θερμαϊκός - Νέα Πορεία και ο Γιάννης Μαυρομάτης χαρακτηρίζει λάσπη την κριτική που του γίνεται.

Έχει χρησιμοποιήσει τόσες φορές τη συγκεκριμένη λέξη (λάσπη) που έχει γίνει σε όλους φανερή η γύμνια των επιχειρημάτων. Μια γύμνια την οποία προσπαθεί να ντύσει με αόρατα φανταχτερά ρούχα - λόγια ως άλλος αυτοκράτορας. Δίκαια λοιπόν θα πρέπει να του αποδοθεί ο όρος λασποκτόνος, ο οποίος αντιπροσωπεύει τους πολιτικάντηδες, που δεν μπορούν να δεχθούν κριτική προς το πρόσωπό τους βαφτίζοντάς την λάσπη κι αυτούς που την ασκούν λασπολόγους.

Ορίζοντας την δημοφιλή (λόγω των ημερών) αυτή λέξη σύμφωνα με το δικό τους λεξικό, η προσπάθεια εξακρίβωσης της αξίας των πολιτικών και υποψηφίων με στοιχεία (όπως έγγραφα, αποφάσεις κλπ) που αποκαλύπτουν την απόσταση - αποτυχία σ' αυτό που κάνουν και σ' αυτό που θα έπρεπε να κάνουν, αποτελεί δυσφήμηση - λάσπη.

Σύμφωνα πάλι με τα δικά τους κριτήρια λασπολόγοι βαφτίζονται αυτοί που κρίνουν: τα προσόντα του αρχηγού, τις πράξεις του με βάση τα ιδανικά που πρεσβεύουν, την αποτυχία εκπλήρωσης των δημοκρατικών τους υποχρεώσεων, τις μη νομότυπες αποφάσεις, τις αδιαφανείς διαδικασίες, τις απολυταρχικές συμπεριφορές και τόσα άλλα θέματα που απασχολούν την δημόσια ζωή και που θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελέσουν ξεχωριστό και σίγουρα μακροσκελές θέμα μιας άλλης ανάρτησης.

Τη μεγαλύτερη όμως απογοήτευση εισπράττεις από κάποιους ενθουσιώδεις, όψιμους υποστηρικτές, εραστές της εξουσίας που κομίζουν "αποδείξεις" για τη σοφία του αρχηγού τους και των κρίσεών του, δικαιολογώντας έτσι την προσωποκεντρικό - αρχηγικό μοντέλο της παράταξής τους.

Σ' αυτή την συμπαθή ομήγυρη των λασποκτόνων θα συνιστούσαμε να αρχίσουν να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ χωρίς να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και χωρίς να σκοντάφτουν σε παραλογισμούς της νόησης με κίνδυνο να πραγματοποιήσουν το βήμα εκείνο που χωρίζει 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.