Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, διοργανώνει την εκδήλωση
 
‘‘20 χρόνια χωρίς το Μεγάλο Ερωτικό
Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι (1925 – 1994)’’
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, στις 21.00, στην αυλή της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, Γεωργικής Σχολής 44.
 
Η βραδιά αποτελεί ένα απάνθισμα από το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι: Η μουσική ξεκινάει από Μια Μικρή Λευκή Αχιβάδα, παίρνει το Λεωφορείον ο Πόθος, περιδιαβαίνει στην Οδό Ονείρων, κάνει στάση στο Μεγάλο Ερωτικό, συλλογίζεται την Αθανασία κοιτάζοντας της Γης το Χρυσάφι, απολαμβάνει τα Reflections σε μια Πόλη Μαγική, επιλέγοντας για το τέλος μια Βόλτα σ’ ένα Χάρτινο Φεγγαράκι. Ξεναγοί στη μουσική αυτή περιήγηση
 
η Ειρήνη Μαύρου – Ζαφρανά στο πιάνο
και η Άλκηστις Τόγια στο τραγούδι
 
Φιλική συμμετοχή: Μαρίνα Βουλογιάννη (υψίφωνος)
 
Την εκδήλωση στηρίζει μουσικά η Χορωδία της Σχολής Καλαμαρί, υπό τη διεύθυνση της κας Νατάσσας Ιγνατιάδου (πιάνο & φωνή). Συμμετοχή: Σπύρος Παπαδήμας (κοντραμπάσο).
 
Υπεύθυνοι Οργάνωσης: Κωνσταντίνος Καρεμφύλλης, Ζωή Μαλαθούνη, Σπύρος Μπαλτογιάννης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Πληροφορίες: 2310 472 115
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
  
 
Άλκηστις Τόγια
 
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου και το βαθμό άριστα παμψηφεί το 2001. Παράλληλα άρχισε σπουδές κλασσικού τραγουδιού στο ίδιο ωδείο, στην τάξη μονωδίας της διεθνούς φήμης μεσόφωνου Κικής Μορφωνιού, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα και βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο παμψηφεί το 2004 Ταυτόχρονα παρακολούθησε ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του καθηγητή και συνθέτη Μπάμπη Κανά, αποφοιτώντας από την τάξη του με το πτυχίο αντίστιξης και βαθμό άριστα παμψηφεί. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στα μουσικά σχολεία Καβάλας, Βόλου και Χίου, όπου υπηρέτησε ως καθηγήτρια πιάνου, χορωδίας και θεωρητικών. Ως υπεύθυνη καθηγήτρια μουσικών συνόλων έντεχνης μουσικής συμμετείχε σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, αποσπώντας με το σύνολό της το πρώτο βραβείο στην κατηγορία τους (Μάρτιος 2007 - Μάρτιος 2008). Από το 2008 εργάζεται ως μόνιμη εκ/κός Β/μιας εκ/σης στο νομό Θεσσαλονίκης και είναι υπεύθυνη των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων όπου υπηρετεί.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες, τόσο ως σολίστ πιάνου και φωνής όσο και ως μέλος χορωδιών.Από το 2010 είναι υπεύθυνη χορωδιακών συνόλων, όπως η τετράφωνη μεικτή χορωδία της Θρακικής εστίας με την επωνυμία «Το Κάστρο» καθώς και του φωνητικού συνόλου του Τελλογλείου Ιδρύματος του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης Cantusarte.
 
 
Ειρήνη Μαύρου - Ζαφρανά
 
Η Ειρήνη Μαύρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την τάξη πιάνου της Δόμνας Ευνουχίδου και συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο «Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Graz» της Αυστρίας, αποκτώντας παράλληλα και το πτυχίο Μουσικής Προπαιδείας.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει βραβευθεί στο διαγωνισμό πιάνου Βορείου Ελλάδος του Σ.Α.Ω.Θ.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου PIANDAEMONIUM (6 πιάνα – 12 πιανίστες), με το οποίο εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στη Μικρή Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στην αίθουσα «Παλλάς» της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας και της Αυστρίας και έχει συμμετάσχει ως πιανίστα σε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Ηχογράφησε σε CD όλα τα έργα για σόλο πιάνο του Χρήστου Σταματίου. Το 2008 ανέλαβε τη διδασκαλία της θεατρικής μουσικής «Παράξενο δεν είναι;» του Θάνου Μικρούτσικου, σε απευθείας συνεργασία με το συνθέτη.
Παρουσιάζει και ηχογραφεί τακτικά έργα σε Α’ εκτέλεση στα πλαίσια εργαστηρίων νέων συνθετών και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων.
Ανήκει στις πλέον δραστήριες μουσικούς της γενιάς της, επιλέγοντας καινοτόμες προσεγγίσεις και διακαλλιτεχνικές παρουσιάσεις γεφυρώνοντας την πιανιστική πράξη με την υποκριτική, τις εικαστικές τέχνες και τη λογοτεχνία, όπως οι παραστάσεις «Ονείρων Κύματα» και «Η Οδύνη του Έρωτα» που πραγματοποίησε το Νοέμβριο του 2012 και το Νοέμβριο του 2013 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
   
Νατάσσα Ιγνατιάδου
 
Η Νατάσσα Ιγνατιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει πάρει Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα (2001), Πτυχίο Πιάνου με Λίαν Καλώς (1989), Δίπλωμα Μονωδίας με Λίαν Καλώς και Έπαινο εξαιρετικής επίδοσης (2000), Πτυχίο Ωδικής με Άριστα Παμψηφεί (2002), Πτυχίο Αντίστιξης με Άριστα (2002-03), Πτυχίο Φυγής με Λίαν Καλώς (2005), είναι τελειόφοιτος Γ’ Έτους Μελοδραματικής με Άριστα (2002) και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στην Ecole Normal de Paris στην τάξη του κ.Bernardcaud (1987-88, 1988-89). Στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης σπόυδασε «Γενική ψυχολογία» με ειδικότητα παιδοψυχολογίας
Ως καθηγήτρια μουσικής δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών (1989-90), στη Σύγχρονη Μουσική Σχολή Θεσ/νίκης (1990-95), στο Ωδείο Σερρών (1992-93), στη Μουσική Σχολή «Τσέντογλου» (1993-94), στο Μυγδόνειο Ωδείο (1993-94), στο Πολιτιστικό Κέντρο Καβαλαρίου (1998-2001), στο Λυδικό Ωδείο (1995-2011) και στη Δραματική σχολή Βασίλη Διαμαντόπουλου με την Πέμυ Ζούνη.
Ως μαέστρος διηύθυνε τη Χορωδία Αλεξάνδρειου Ωδείου (1986-89), τη Χορωδία Σύγχρονης Μουσικής Σχολής (1990-95), τη Χορωδία Μυγδόνειου Ωδείου (1993-94), την Παιδική Χορωδία Λυδικού Ωδείου (1995-2011). Υπήρξε ακόμη μαέστρος του Θερμαϊκού ΟΣΕ (2010), της Χορωδίας του Πνευματικού κέντρου Μενεμένης (2008-2010), της Χορωδίας Φυτωρίου Λυδικού Ωδείου ηλικίας 4-7, της Χορωδίας Ενηλίκων Λυδικού Ωδείου, της Χορωδίας Κοραής 2009 και τέλος της Χορωδίας Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί (2007-2014)
Ακόμη είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕ.ΔΙ.ΧΟ (Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Χορωδιών) , διοργάνωσε στην Θες/νίκη το 3ο Διεθνες συνέδριο της ΠΕ.ΔΙ.ΧΟ με εισηγητή τον σέρβο μαέστρο Zaprov Zaprov, έχει τραγουδήσει όπερα 3 φορές στο Τheatro Di Gioconta στη Ρώμη, διδάσκει σύγχρονο τραγούδι και μουσικοκινητική  σε τραγουδιστές και ηθοποιούς (τεχνική σε κίνηση, σε τραγούδι, ορθοφωνία, ανάγνωση κειμένων, ρόλων με τεχνική φωνής), έχει τραγουδήσει στο πλευρό του Μίμη Πλέσσα Jazz στο Λονδίνο αλλά και σε παράσταση με την χορωδία της ελληνογαλλικής σχολής Καλαμαρί και έχει δικό της τζαζ γκρουπ, τους Los Spinas.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.