Δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα η έναρξη της σημερινής απογευματινής βροχόπτωσης μετά τα χθεσινά εγκαίνια του Φεστιβάλ βιβλίου στην Θεσσαλονίκη.

Τι κι αν πήγε η αγιότητά του ο Άνθιμος, τι κι αν παρέστη κοτζάμ Υπουργός Βόρειας Ελλάδας ..... το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Και Αύγουστο να το προγραμμάτιζαν μπουρίνια θα σηκώνονταν....

Με τα 33 χρόνια λειτουργίας στην πλάτη του, μας καλεί να το επισκεφτούμε στην αναπλασμένη Νέα Παραλία στο ύψος του ιστιοπλοϊκού ομίλου. Με αναβαθμισμένη την εμφάνισή του, που οφείλεται στα νέα ειδικά κατασκευασμένα ενενήντα εκθετήρια, όπου φιλοξενούνται 250 εκδότες και παρουσιάζονται 30.000 τίτλοι βιβλίων περίπου από τους οποίους οι 7.000 εκδόθηκαν την περασμένη χρονιά.

Φέτος η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το φεστιβάλ συνδέθηκε μαζί της συνδιοργανώνοντας αρκετές εκδηλώσεις για το βιβλίο και τον πολιτισμό γενικότερα. Το βιβλίο δεν προβάλλει μόνο την πόλη αλλά και τους φορείς της, προσφέροντας στους επισκέπτες του περισσότερες από εκατό εκδηλώσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτισμού.

Η αυλαία άνοιξε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 18.30-23.00 και τις Κυριακές και το πρωί 11.00-13.30 και το απόγευμα 18.30-23.00.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.