του ακτιβιστή

Μετά από ατέλειωτες καθυστερήσεις που οφείλονται σε πάρα πολλούς λόγους υπογράφεται αύριο 24 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο ΚΑΠΗ Επανομής η σύμβαση για την ολοκλήρωση της 2ης φάσης του έργου "Αποχέτευση Επανομής".
Από πλευράς του Δήμου και της ΔΕΥΑΘ θα υπογράψει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Γιάννης Αλεξανδρής, (μετά την προσωρινή παύση μηνός και του Προέδρου της) και από πλευρά της εταιτρείας ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ ο εκπρόσωπός της κ. Γιώργος Ψυχαράκης.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Επανομής φαίνεται πλέον πως φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα - εκτός από τους κατοίκους - και τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή που καταφέρνει να ξεπεράσει και τα τελευταία εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει. Μετά τις διαρκείς καθυστερήσεις κυρίως λόγω των διαρκών ενστάσεων από πλευράς εργολάβων αλλά και τη μη συμπαράσταση από πλευράς μέρους της αντιπολίτευσης έγινε κατορθωτό να φτάσει στο τελείωμα ένα έργο που εκτός από την αποκατάσταση της αποχέτευσης στην ιστορική Επανομή (έργο που ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Λάκης Οικονομίδης) αποτελεί και μια άμεση προίκα προς τη νέα δημοτική αρχή. Κι αυτό γιατί τα έσοδα από τα τέλη και υπηρεσίες αποχέτευσης δεν θα πηγαίνουν στην ΕΥΑΘ (όπως συμβαίνει με την αποχέτευση σε πρώην Θερμαϊκό και Μηχανιώνα) αλλά θα έρχονται στην ΔΕΥΑΘερμαϊκού.

Να συμπληρώσουμε ότι παρ'ότι (επικαλούμενος τη νομιμότητα) ο νέος Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αρνήθηκε να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ από τη ίδια συνεδρίαση που συμπλήρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που θα επέσπευδε την όλη διαδικασία της υπογραφής του έργου, έγινε κατορθωτό να "πέσουν" οι υπογραφές για την εγκατάσταση του εργολάβου και να είναι στην ευχάριστη θέση ο κ. Αλεξανδρής με τη λήξη της θητείας του να παραδώσει προς εκτέλεση το έργο που - όπως λέει ο ίδιος - ήταν πάντα στις πρώτες προτεραιότητές του. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τσακμάκας Γιάννης23 Ιουνίου 2014 στις 3:39 μ.μ.

    Για να μπορεί η ΔΕΥΑΘ να εισπράττει όλα τα τέλη αποχέτευσης που προέρχονται από την Επανωμή ,θα πρέπει η ΔΕΥΑΘ να μπορεί να συντηρεί τους συλεκτήριους ,και τους καταθλιπτικούς αγωγούς ,καθώς και τα αντλιοστάσια του έργου.Οι περαπάνω εργασίες απαιτούν απολύτως εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό ,που σήμερα δεν υπάρχει στην ΔΕΥΑΘ. Ακόμα και αν είναι δυνατό να προσληφθεί το ανάλογο προσωπικό ,ο αποδέκτης των λυμάτων είναι ο Βιολογικός σταθμός "ΑΙΝΕΙΑ" εγκατάσταση που ανήκει στην ΕΥΑΘ (η οποία ιδιοτικοποιείται)και είναι απολύτως βέβαιο ότι για να δεχθεί τα λύματα της Επανωμής θα αξιώσει (δικαίως) αποζημίωση από την ΔΕΥΑΘ .Πολύ φοβάμαι οτι για τους παραπάνω λόγους το έργο θα παραχωρηθεί στην ΕΥΑΘ και τα οικονομικά οφέλη του Δήμου μας θα είναι μηδενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.