του ακτιβιστή

Τις συνέπειες ενός  αρτηριοσκληρωτικού κρατικονομοθετικού πλαισίου που καταδυναστεύει οποιαδήποτε απόπειρα δραπέτευσης από τις νόρμες και νόμους του (σε βαθμό υπερβολής) διαπιστώσαμε χθες το βράδυ παρακολουθώντας την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού (όση μπορέσαμε να αντέξουμε...)
Αφιερωμένη η συνεδρίαση στην εκλογή διαφόρων οργάνων (που απαιτούνται για να λειτουργήσει η Διοίκηση του Δήμου), από επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους  με χρονικό ορίζοντα ένα μήνα, όσο θα διαρκέσει η αργία των 21 συμβούλων που τέθηκαν σε αργία θύμιζε πολιτικό μνημόσυνο, λίγο πριν την ανάληψη καθηκόντων του νεοεκλεγμένου ΔΣ που θα πράξει τα όμοια από 1ης Σεπτεμβρίου.
Μακρόσυρτες και βαρετές οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και γραμματέα του ΔΣ και νέων επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) και έπονται και άλλες τις προσεχείς μέρες, με σκοπό να καλύψουν την ακυβερνησία του κρίσιμου μήνα Ιουνίου.

Τραγελαφικές  καταστάσεις

Ο υπέργηρος παλαίμαχος κ. Πεντούσης κλήθηκε να αναλάβει την Προεδρία μηνός. 
Τέσσερις θέσεις  παραμένουν ακόμα κενές, αφού αρνήθηκαν επιλαχόντες να τις καταλάβουν.
 Ως αντικαταστάτης του παυθέντος κ. Παράσχου παρίστατο ο κ. Καριώτης, ο οποίος -να σημειωθεί - είχε αποχωρήσει και ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - άμα τη λήξη των προηγουμένων εκλογών - και δεν έπρεπε να κληθεί σε αναπλήρωση του πρώην αρχηγού του. Μάλιστα κλήθηκε και ανέλαβε την ειδική γραμματεία του Προεδρείου.
Στην νεοεκλεγείσα Οικονομική Επιτροπή συμμετέχει ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κ. Μήλιος αν και είναι στην μείζονα, που αν δεν μας απατά  η μνήμη μας  είχε προβάλλει κατά το παρελθόν λόγους άρνησης για την συμμετοχή του σ'αυτήν (ή είχε παραιτηθεί απ' αυτήν).
Τουλάχιστον δύο νεοορκισμένοι σύμβουλοι φέρονται να συμπεριλαμβάνονται στην διοίκηση Αλεξανδρή (ήταν επιλαχόντες μαζί του στις εκλογές του '10) ενώ βρισκόταν ως  υποψήφιοι (και εκλεγμένοι;) στον συνδυασμό Μαυρομάτη το '14 (Δ. Κοκκόρης, Ρ. Χαλβατζέλη).
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως 29 συμμετείχαν στις ψηφοφορίες ανάδειξης των οργάνων "μηνός" της Διοίκησης και του Προεδρείου του ΔΣ.
Η Οικονομική Επιτροπή συμπληρώθηκε με τους: Ζηφκοπούλου Σοφία, Γκανιά Ιωάννη, Παπακώστα Κυριακή, Παρασχάκη Αναστάσιο, Τρεύλα Κυριακή και Μήλιο Παναγιώτη. Παραμένουν οι κκ Γιάννης Αλεξανδρής (ή σύμβουλος που θα οριστεί με απόφασή του), Γιάννης Μαυρομάτης και Παρθένα Παπαδοπούλου.
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκανοι κκ Μπαλασάς Θανάσης και Αντώνης Σαφλέκας (από την πλειοψηφία) και Γιώργος Καριώτης (μειοψηφία).
Ο τεθείς σε αργία Πρόεδρος κ. Κούτουκας παρακολουθεί
τις διαδικασίες με διαπαραταξιακή συντροφιά.


Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συμπληρώθηκε από τους κκ Γκανιά Ιωάννη, Μπαλασά Θανάση, Παρασχάκη Αναστάσιο και Τρεύλα Κυριακή (πλειοψηφία)  και από τον κ. Τζίνα Γεώργιο (μειοψηφία).

Διαπιστώνοντας τις βαρύτατες συνέπειες της ακυβερνησίας στον Δήμο, η Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σύσκεψη παλιού και νέου Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (κ. Κούτουκα - που είναι σε αργία) και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (το δελτίο τύπου ΕΔΩ). Πρόταση που μπορεί να έχει το ενδιαφέρον της αλλά δεν υπερπηδά το διαδικαστικό πρόβλημα της αντικατάστασης για ένα μήνα των προσωρινά παυθέντων συμβούλων στα διάφορα όργανα διοίκησης και το ουσιαστικό της σύννομης λειτουργίας τους. 

Να σημειώσουμε ότι παρόμοια απόφαση που θέτει σε αργία τόσους πολλούς συμβούλους, δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου αφού επηρεάζει την απαρτία του και την δυνατότητα λήψης αποφάσεων είναι μάλλον πρωτοφανής στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αν δε ληφθεί υπόψη το παράπτωμα (ήσσονος σημασίας κατά την άποψή μας) τότε πολύ εύκολα θυμόμαστε και συσχετίζουμε την ποινή με την πολύ παλιά διαφήμιση της Κιτ-Κατ ή αλλιώς με το ρητό διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. ..."Ο υπέργηρος παλαίμαχος κ. Πεντούσης"...
    Ακτιβιστή, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά.
    Οχι υπερβολές, όχι υπερβολές παρακαλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτο : Η μικρή παρέα των σωτήρων, παρακολουθεί την μεγάλη παρέα των σωτήρων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης δεν καταλαβαίνω το "παλαίμαχος". Εννοείς δηλαδή βετεράνος; Και εάν ναι, από ποιόν πόλεμο; Του 1912-13 ή την Μικρασιατική εκστρατεία; Παρακαλώ σ΄αυτό το σημείο, να έχω μία διευκρίνιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.