Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Τρίτης μπορείτε να δείτε παρακάτω. Δυστυχώς ο κ. Κούτουκας (όπως άλλωστε και ο αναπληρωματικός του μήνα κ. Πεντούσης) δεν κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει τα ΜΜΕ και τα ιστολόγια της περιοχής και φυσικά τους δημότες..... 
Εκείνο όμως που είναι ΤΟ ΘΕΜΑ, και θα συζητηθεί καθώς υπάρχει εισήγηση (μπαίνει εκτός ημερήσιας διάταξης όπως μαθαίνουμε), είναι η νέα αφαίμαξη (ήρθε η σειρά των Μηχανιωτών τώρα φαίνεται) με την ενεργοποίηση της εισφοράς 10 % σε χρήμα των αγροτεμαχίων που εντάσσονται στο ΓΠΣ. 
Ο αποχωρών Δήμαρχος πήρε την απόφαση να στείλει τα ειδοποιητήρια είσπραξης για την επέκταση που είχε υπογράψει το 2009 ο πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Μαυρομάτης. Η εισήγηση που θα θέσει στο σώμα, για υπερψήφιση ο κ. Αλεξανδρής, έχει συνταχθεί από τον Απρίλιο, αλλά προφανώς τώρα κρίθηκε σκόπιμο να συζητηθεί και να τεθεί σε ισχύ.

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη ζέση με την οποία η αποχωρούσα διοίκηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει για εισπρακτικούς λόγους μια διαδικασία που επί 5 χρόνια κρατούσε χαντακωμένη στα συρτάρια της. 

Και δεν μπορούμε παρά να δώσουμε δύο ερμηνείες: Ή επιθυμεί να κλείσει τους λογαριασμούς της (οφειλές) με την μελετητική εταιρία που ανέλαβε τις επεκτάσεις των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Θερμαϊκού και Μηχανιώνας), που είναι η ίδια (η ΓΑΙΑ του κ. Μαμουνή) ή θέλει να εκθέσει τον νέο Δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, που  δεν ξέρουμε αν και πως θα μπορέσει να αναστείλει την αποστολή των ειδοποιητηρίων είσπραξης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που έχουμε αναμένουμε να υπάρξει σφοδρή αντίδραση από κατοίκους όλου του Δήμου και θα τεθεί και αίτημα για αναστολή της εισπρακτικής πολιτικής του Δήμου. Και ιδιαίτερα για ένα έργο που έχει κολλήσει, και στην πράξη δεν έχει αντικείμενο, αφού η ανοικοδόμηση είναι λέξη κενή περιεχομένου και η φούσκα των ακινήτων έχει σκάσει από χρόνια....
Μαθαίνουμε πως στην υπερψήφιση της εισπρακτικής ντιρεκτίβας για την Μηχανιώνα (δεν τους είδαμε να αντιδρούν για τον πρώην Θερμαϊκό) αρνητική στάση θα πάρουν οι εκ Μηχανιώνας προερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της πάλαι ποτέ παράταξης "Θερμαϊκός για όλους" (την θυμάστε;;;;).


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.